Кметът на Пловдив Иван Тотев разкри пред „Дарик радио“ ситуацията около трите големи стадиона в града. Той призна, че има проблеми и нещо не е наред около съоръженията на Локомотив и Ботев. Градоначалникът обясни и какво предстои около ремонта на градския стадион „Пловдив“.

„На фона на това, което се случва в Пловдив със стадионите и неясната картина е ясно, че нещо не е наред и с двата стадиона. Чакаме дати на стартира на работа. Факт е, че дойде момент, в който започваме една инициатива, която да де възможност на стадион „Пловдив“ да се провеждат футболни срещи“, коментира Тотев.

„Дебатът, който се случи на заседанието на Общинския съвет, дали ще има мачове от УЕФА или не е с ясен отговор – мачове от Европа ще има. Въпросът е от каква категория ще е стадионът. Ние държим да има възможност да се провеждат мачове от европейските турнири“, обяви кметът на Пловдив.

„Очакваме архитект Маринов да изготви заданието за получаване на акт 16 на стадион "Пловдив". Тогава ще стане ясно и колко пари ще са нужни. Всички искаме да има мачове от евротурнирите на "Пловдив", но ще трябва да се види какви ще са финансовите разчети. Има възможност стадионът да бъде надграден от източната страна (бившата зала "Чайка"), където трибуните са насипни. Със сигурност стадионът ще бъде добро решение за решаване на проблемите на Локомотив и Ботев.“

„С Локомотив положението е по-спокойно, тъй като има стадион, на който могат да се играят мачове. Чакаме документи от клуба за стартиране на концесия. Винаги нещо се работи, нещо се бави. Имаме уверение от шефовете на клуба, че следващата седмица ще има конкретно предложение от тяхна страна“, разкри градоначалникът.

„Нямам информация и премерено говоря по темата за стадион „Христо Ботев“. Ние сме толерантни, все още сме в срока на строителство. През 2018 година Общината трябва да вземе решение около концесията на стадиона. На фона на неясната картина около "Колежа" мога да кажа, че нещо не е наред там. Срокът за строеж изтича и общината ще трябва да вземе решение по казуса. Доколкото знам и концесионните такси не са платени, но до края на годината има време“, поясни Иван Тотев.