Калин Каменов получи нов мандат начело на Ботев (Враца). Кметът на Враца беше единодушно преизбран от Общото събрание на клуба за председател на Управителния съвет. Той заяви, че е повече от доволен от представянето на мъжкия отбор, има какво още да се изисква от школата и със сигурност е очаквал много по-голяма посещаемост в домакинските мачове в Първа лига.

"На проведеното редовно отчетно-изборно събрание бе представен отчет за дейността през последните 12 месеца, които единодушно бяха определени като най-успешни в клубната история в последните поне 30 години. Въпреки успехите, на събранието основно бяха разисквани предизвикателства и бъдещите възможности пред врачанския клуб. Следващият сезон е юбилеен тридесети за клуба в елита, а веднага след това идва сезонът, в който ще отбележим вековния юбилей на Ботев Враца", каза изпълнителният директор Денислав Георгиев. 

"Всичко това ни задължава да осигурим доста голям финансов ресурс, защото очакванията към нас стават все по-големи. Със сигурност ще търсим още спонсори и рекламодатели, местния бизнес може да е по-активен, но най-доброто за бъдещето на клуба е да се превърне в АД с мажоритарен собственик", обясни Георгиев.

Общото събрание взе няколко важни за Академията на клуба решения, информираха още от Ботев. Гласуван бе фонд за стипендии, които всеки месец да бъдат разпределяни сред най-перспективните млади футболисти в школата, като награда за положените усилия, постигнатите резултати и лоялността към Ботев (Враца).

Кметът Калин Каменов постави на обсъждане и разпределението на сумата от 500 000 лева, която е предвидил в общинския бюджет за инвестиции в стадиона.

"Първоначалната ми идея бе да довършим ремонта на трибуните, но със средна посещаемост от 1000 души на мач това все повече ми се струва необоснован разход. Много по-голяма нужда има от инвестиция в тренировъчната база на школата, където трябва да се изгради още едно изкуствено игрище и да се възстанови един естествен терен. Това ще направи тренировъчния ни комплекс най-добрия в целия Северозапад", обясни Калин Каменов. 

Крайното решение ще бъде взето от общинските съветници, но мнението на ръководството на клуба със сигурност трябва да бъде взето под внимание.

Работи се и по проект, който да осигури закупуването на балон, където да се провеждат тренировките на децата през зимните месеци. Идната седмица ще бъде и първото събиране на новосформирания дублиращ отбор.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019