ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Лудогорец приключи с победа летните си контроли, надделявайки с 2:1 срещу шампиона на Швейцария Йънг Бойс. Успехът на "орлите" дойде след две попадения на Върджил Мисиджан. За шампиона на България това беше четвърта победа от петте контроли, които възпитаниците на Пауло Аутори изиграха в подготовката. 

Сезонът за Лудогорец започва след по-малко от седмица. На 5 юли е мачът за Суперкупата на България със Славия (на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора), а първата среща с Крусейдърс в Шампионската лига е на 10 юли. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

За срещата с Йънг Бойс Пауло Аутори заложи на изцяло нов състав в сравнение с този, който започна при победата с 3:1 над Ахмат (Грозни) преди дни.

"Орлите" откриха резултата чрез Мисиджан още в 10-ата минута. Избраниците на Аутори организираха бърза атака, която премина през Сисиньо, Кешерю и Вандерсон. Последният подаде на Мисиджан и той с майсторски изстрел в далечния ъгъл не остави шанс на Вьолфи - 1:0.

В 29-ата Кешерю подаде на Вандерсон, който пропусна добра възможност, пращайки топката в гредата. Пет минути по-късно швейцарците изравниха. Гийом Аоро се извиси над всички в наказателното поле на Лудогорец след центриране от корнер и с глава направи 1:1.

В 53-ата минута Мисиджан отново бе точен. Марселиньо го изведе очи в очи срещу Вьолфи и холандецът успя да промуши топката между краката на вратаря на Йънг Бойс за 2:1.

Само 120 секунди след това Лудогорец остана с човек по-малко. Козмин Моци беше изгонен за груб фаул пред наказателното поле. Въпреки това в 58-ата минута Вандерсон можеше да вкара трето попадение след самостоятелен пробив, но силният му удар беше отразен от стража на швейцарците. Последваха пропуски на Кешерю и Кампаняро, а в края и съперникът на българите имаше шансове. Отбраната на "орлите" обаче действаше прецизно и не се пропука.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2018 в Първа лига 

ЛУДОГОРЕЦ - ЙЪНГ БОЙС 2:1
1:0 Върджил Мисиджан (10), 1:1 Гийом Аоро (34), 2:1 Върджил Мисиджан (53)

Съставът на Лудогорец: 33.Ренан дос Сантос, 4.Сисиньо, 30.Козмин Моци, 2.Рафаел Форстър, 6.Натанаел, 18.Светослав Дяков (73-Лукас Саша), 10.Густаво Кампаняро, 84.Марселиньо (73-Якуб Швиерчок), 93.Върджил Мисиджан, 88.Вандерсон (67-Жоао Пауло), 28.Клаудиу Кешерю (67-Георги Терзиев)