Треньорът на Ботев Николай Киров ще направи поне 5 промени в стартовия си състав за днешния двубой с Пирин от 20:30 часа в Коматево. Срещата ще е пред празни трибуни заради наказание на “жълто-черните“ от финала за Купата с Лудогорец (2:1).

Белия ще даде почивка на част от титулярите от срещата с Бейтар в Лига Европа (1:1). Отборът проведе първата си тренировка след гостуването в Израел вчера следобед. Сред стартовите 11 днес със сигурност няма да попадне Йордан Минев и на негово място в лявата зона на отбраната ще действа Лазар Марин. Много е вероятно Радослав Терзиев да се завърне на терена лед лекуване на контузия. Той тренира пълноценно с отбора и ще влезе на мястото на някого от централните защитници - Генев или Димов.

Меледже и Юсеин от халфовата линия също се очаква да получат почивка. Така първи мач като титуляр може да запише новото попълнение Алваро Юлиано, а и 16-годишният Крис Добрев ще получи шанс за изява от началото на срещата. Със сигурност резерва ще остане лявото крило Крум Стоянов, като този път Киров ще го замени с Тони Тасев. Пред наставника има по-малко опции в атака, тъй като Фернандо Виана е с наказание от финала с Лудогорец. Единственият контузен в състава е капитанът Лъчезар Балтанов, който има известни шансове да е готов за реванша с Бейтар.

В лагера на Пирин е наказан офанзивният халф Аймен Суда. Треньорът Милен Радуканов е с доста ограничен избор откъм полеви играчи, като в групата попадат четирима юноши. В предни позиции ще се разчита най-вече на крилото Даниел Младенов и нападателя Станислав Костов.

Ботев няма загуба у дома от Пирин след завръщането си в елита през 2012 г. В този период двата тима са се срещали 3 пъти, като канарчетата имат две победи с 3:2 и 1:0, а веднъж двубоят завърши 2:2. В исторически план благоевградчани са един от най-удобните съперници на Ботев при домакинства - 23 успеха за пловдивчани, 3 равенства и само 1 победа за Пирин.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД)

Днес от 20:30 часа по Диема Спорт
Пловдив, клубна база на Ботев в Коматево
Съдия: Никола Попов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ботев: Чворович, Панов, Генев, Р. Терзиев, Марин, Юлияно, Добрев, Бризола, Неделев, Тасев, Косоко
Контузен: Балтанов
Наказан: Виана

Пирин: Макенджиев, Башлиев, Сандев, Ст. Николов, Попев, Паланков, Костадинов, Благов, Т. Траянов, Младенов, Ст. Костов
Контузени: няма
Наказани: Суда

Баланс между двата отбора: 54 мача, 29 победи за Ботев, 10 равенства, 15 победи за Пирин, г.р. 83:64 за Ботев

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма