Една от легендите на Левски Кирил Ивков говори с голяма болка за добрия си приятел Павел Панов, който почина внезапно снощи на 67-годишна възраст. Членът на Надзорния съвет на 26-кратния шампион на България сподели, че е изгубил изключително скъп човек, с когото дълги години са били неразделни.

"Не ми се говори просто... Той ми беше най-големият и истински приятел. С него се познаваме от адски много години. Бяхме семейни приятели, а докато бяхме в един отбор, постоянно деляхме една стая. Каквото и да кажа за него, ще е малко. Нямаше празник, в който да не сме били заедно. Посрещнахме редовно Нова година заедно, просто бяхме много близки. Сърцето ми плаче, много го обичах...", сподели покрусеният Кирил Ивков пред БЛИЦ СПОРТ. 

"Павел беше изключителен футболист. Прекрасен беше на терена. Голямото му съжаление беше свързано с Олимпиадата през 1968 година, където не успя да дойде. Просто тогава влезе в казармата, макар че беше само на 17 години. Иначе през 1970 година бяхме 35 дни в Бразилия. В контрола с бразилците направихме 0:0. Пальо направи страхотен мач, а на другия ден вестниците го нарекоха Белия Пеле".

"Много ми е трудно да говоря. Беше добър приятел и човек. С никого не се караше, никога не се изтъкваше. Всички го обичаха. По всяко време беше готов да помогне. Просто уникален човек, с когото можеше да се говори за всичко. Наистина ми е много тежко в момента...", завърши Ивков пред медията ни.
Светлин ТОНЕВ / БЛИЦ СПОРТ
 

Екипът на БЛИЦ изказва искрени съболезнования на роднините и близките на легендарния Павел Панов!