Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев беше изключително щастлив и почти без глас след спечелената шампионска титла. Тимът от Разград победи ЦСКА с 1:0 в мач от последния 30 кръг на “А” група. Лудогорец направи исторически дубъл, след като преди няколко дни спечели и купата на страната, побеждавайки Локомотив (Пловдив) с 2:1.

“Очаквах рано или късно да стигнем до титлата, но не очаквах, че ще е първата година в “А” група. Много тежко преживях мача, почти трябваше да викат линейка. Двубоят днес беше с много късмет, те имаха две-три греди. Един път Господ ни погледна и нас, имаше мачове, които загубихме поради липса на късмет”, започна Домусчиев.

“Европейските мечти са да направим добър отбор, след 2-3 седмици ще бъдем по-силни. Селекция ще има, твърдо няма да продаваме основни играчи. На никаква цена, не, силно казано е това, но трудно е да се стигне до продажба, тъй като продавам скъпо. Трудно и невъзможно е да доведем големи имена. И с Дидие Дрогба да разговаряме, той няма да дойде в Разград. Не всичко е въпрос на пари. Сега искам да отида да изпия едно хубаво уиски и да изпуша една хубава пура, както и да потанцуваме с момчетата”, заяви Кирил Домусчиев.

Кирил Домусчиев коментира и думите за директива към дадени отбори от началото на сезона: “Всеки може да си говори каквото си поиска, естествено, битият е бит, всеки търси оправдание. Типично е по български, всеки търси причините в съседа. Ние също можеше да търсим причини в директиви, загубихме няколко мача, но продължихме и си мълчахме.”

Босът отрече, че има амбиции да смени Борислав Михайлов като президент на БФС: “Нямам такива амбиции, достатъчно работа имаме тук, да изградим еталон за футболен клуб и в България футболът да тръгне нагоре. Не мога да оставя труда и колегите и да се занимавам с администриране на българския футбол. Вижте, ние клубовете трябва да започнем промяната и да помагаме на БФС, а не да се чака от президента с магическа пръчка да ни оправи. Ако ще Христо Стоичков, дори и Бекенбауер да дойде, няма как да оправи българския футбол. Естествено, че има бъдеще за Боби Михайлов, зависи каква концепция ще има на предстоящия Конгрес. Казвам съм му, че трябват реформи, надявам се, че ще ги направи.”

Другият собственик - Георги Домусчиев, също коментира спечелената титла: “Наистина труден мач, особено второто полувреме. Играчите се изнервиха, имаше много нарушения през цялата среща. Явно напрежението беше много голямо. Изключително съм щастлив, че спечелихме този труден двубой. Естествено, всеки се надява да спечели нещо, но не сме си мислели, че ще направим дубъл. Бързо израснахме, предстои ни участие в квалификациите на Шампионската лига, знаете, че нямаме никакъв рейтинг и ще бъдем непоставени във всички кръгове. Не очакваме да направим героизъм, но ще се постараем да направим нещо запомнящо се.”/БЛИЦ