Селекционерът на българския национален тим Петър Хубчев обяви титулярния състав за мача срещу Словения, който е последен от група 3 в Лига C на Лигата на нациите. Хубчев е направил три промени в сравнение със състава от равенството 1:1 при визитата срещу Кипър преди няколко дни. И трите са в атаката на "лъвовете". 

Тодор Неделев е наказан, Галин Иванов остава на пейката, а Божидар Краев е болен. На мястото на тримата титуляри започват Николай Димитров, Станислав Костов и Спас Делев. Хичо е титуляр за първи път от 2010 година, а Костов за първи път ще играе като титуляр. Делев пък за пръв път е сред стартовите 11 в този турнир.

Вратарят Георги Петков подобрява своя собствен рекорд. На Острова на Афродита в Никозия той стана най-възрастният страж в Европа с официален мач на 42 години и 253 дни. Пред него в защита са Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков и Антон Неделяков.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Като опорни халфове ще действат Георги Костадинов и Симеон Славчев, а Николай Димитров, Ивелин Попов и Спас Делев ще действат зад Станислав Костов.

"Лъвовете" се целят в убедителна победа, която би им осигурила първото място в групата, разчитайки и на помощ от Кипър срещу Норвегия в другата среща. България е с равни точки с лидера Норвегия, като и двата тима имат по 10, но скандинавците са с по-добра голова разлика, след двата тима си размениха домакински победи с по 1:0.

Стартовите състави:

BulgariaБългария: Георги Петков, Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков, Георги Костадинов, Симеон Славчев, Николай Димитров, Станислав Костов, Ивелин Попов, Спас Делев
Селекционер: Петър Хубчев

 

SloveniaСловения: Белец, Скубич, Ротман, Андрас Струна, Дервишевич, Зайц, Иличич, Безяк, Блажич, Вербич, Мевля, Ал. Струна, Андрас Струна
Селекционер: Игор Бенедейчич

 

Стадион: "Васил Левски", София

Съдия: Хюсеин Гьочек (Турция)

Баланс: 3 мача, 3 победи за България, г.р. 7:1 

КРИТЕРИИ ПРИ РАВЕНСТВО НА ТОЧКИ МЕЖДУ ОТБОРИ В ГРУПАТА:
* По-голям брой спечелени точки от мачовете между въпросните отбори
* По-добра голова разлика в директните мачове между тези отбори
* Повече вкарани голове в директните мачове
* Повече вкарани голове като гост в директните двубои
* По-добра голова разлика във всички мачове от групата
* По-голям брой вкарани голове в мачовете от групата
* Повече вкарани голове като гост в мачовете от групата
* Повече спечелени победи в групата
* Повече победи като гост в групата
* Феърплей (1 точка за жълт картон, 3 точки за втори жълт картон, 3 точки за директен червен картон, 4 точки за жълт картон, последван от директен червен картон
* Позиция в ранглистата на УЕФА за национален коефициент