Селекционерът на националния ни отбор Петър Хубчев направи нещо уникално след победата с 2:1 над Кипър в мач от Група „С“ на Лига 3 от Лигата на нациите. 54-годишният специалист, който никога не разкрива какво точно се говори в съблекалнята на отбора и рядко коментира тактическите си намерения, най-сетне разкри нещо от „кухнята“ на „лъвовете“.

"В този турнир не играем за равенство в нито един мач. Сега ще ви споделя нещо, което не знаете. Преди първия мач срещу Словения се разбрахме с момчетата, че ако водим в резултата, няма да правим сметки, да бавим играта и няма да правим нарочни смени за печелене на време. Във всеки мач играем само и единствено за победа. Ако тръгнем с друга нагласа за Норвегия, по-добре да не заминаваме, а да си останем в България и да починем няколко дни", обяви Хубчев на пресконференцията след победата над Кипър.

„Промяната през второто полувреме ни дава повод да се радваме. Факт е, че изпитваме трудности срещу такива противници. Ние сме трима-четирима човека на пейката и коментираме представянето на играчите. За наш късмет след смяната на Георги Миланов се получиха нещата. Той се включи с голямо желание, но бе малка частица от отбора, който се вдигна на щурм. Фактът, че обърнахме и резултата с такива голове означава, че сме направили малка крачка напред. Кипър е добре групиран отбор и имахме проблеми, но нещата почват да се получават”, допълни селекционерът.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Нямаме повод да подценявам, който и да било противник, тъй като можем да загуби от всеки. Този турнир за нас е много полезен. Шест мача на такова ниво са много добри. Няма приятелска среща, която да замени тези срещи. Лигата на нациите дава възможност за класиране на европейско първенство, но това ще е сложно. Разбирам мнението на по-силните футболни нации за този турнир. Мисля, че отдавна съм в тази професия и два-три мача няма да ме вдигнат в облаците”, продължи бившият национал.

„Пределно наясно съм, че всяка една победа води до по-големите очаквания. Това е част от професията на футболиста. Чувствам, че самите момчета се убеждават повече и повече в това нещо. Този мач ми дава повод за това, че трябва да свикваме да играем с такова напрежение. Най-хубавото нещо бяха двата хубави гола, но не мога да кажа, че отборът е сработен и имаме добро ниво. В никакъв случай няма да го спомена това. По начина, който се развиха събития, успехът ме прави много щастлив”, разкри Петър Хубчев.

ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ, ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ