Треньорът на Левски Петър Хубчев говори след първия етап от лятната подготовка на тима. Тя протече в Добринище и Банско. Хубчев даде интервю пред "Евима Спорт". Специалистът обясни, че е добре запознат с липсата на достатъчно много време, в което да успее да наложи своята футболна философия на "Герена". 

"Това, което искахме да видим от първия лагер, макар и без целия отбор, ме удовлетворява. Като обем, натоварване и отношение към тренировките, нямам забележки. Има чисто професионални неща обаче, които искам да бъдат по-добре. Ние сме нови хора и имаме своите виждания и принципи, и футболистите трябва да се нагаждат към нас", каза Хубчев.

"В Левски съм преживял и титли, но и пето и шесто място. Трябва да ги убедим играчите, че това което правим, е за тяхно добро и за доброто на клуба. Като започнем от бяганията и завършим с поведението им извън терена. Какви ли не неща се говорят за нас - аз и екипът ми, за налагането на дисциплина, че сме едва ли не някакви терористи. Преувеличени са много...", коментира Хубчев.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Времената са други. Жалко, че живеем с миналото. Имам обяснение за себе си. Традициите са хубаво нещо, но те са за това - да се нарушават. Това, че Левски и ЦСКА са били по 20-30 пъти шампиони, не значи, че това трябва да продължава. По света има много грандове в криза, за жалост така е и в Левски и ЦСКА. Начинът, по който се тренира и поведението, е много по-различен отпреди. Преди 30 години парите не бяха водещи. Сега, който ми каже, че парите не са най-важното във футбола, просто няма да повярвам. Богатите хора успяват във футбола. Допускани са и много грешки, финансите са много важни, но и много се злоупотребява с тях", продължи треньорът на Левски.

"Аз много добре знам, че имидж се гради много дълго време. Бързо може и да се срине. Увереност ми дава начинът, по който работим с екипа ми и момчетата. Тънкият момент е, че във футбола се иска време, за да промениш нещо. В съвременния футболен живот се смята, че трябват 2 или 3 години, за да реализираш своите идеи. Ясно ми е, че в Левски нямам това време. Нека да мине време да видим дали шефовете на Левски ще удържат на думата си. Най-тежко е, когато не вървят нещата, тогава лесно се отказваш от принципите си. Трудно ще пренесем модела на Барса и Юнайтед в страната, в която живеем", добави Хубчев.