Двама нови футболисти привлече Етър, като днес те парафираха 3-годишни договори с клуба. Преди дни стана ясно, че "виолетовите" ще задържат в състава си Сам де Меестер, който хвана окото на треньора Георги Тодоров. 29-годишният белгиец е минал през школата на холандския гранд Фейенорд и е играл още за първодивизионния Серкъл Брюж, за който има 36 мача и 7 гола, както и в немските Аугсбург и Герстхофен. Меестер е халф, вече дебютира за Етър в контролата срещу Бенковски (Бяла) и от седмица води тренировки с "виолетовите". Той е роден на 11 януари 1982 г. във Франция, но е с белгийски паспорт. Висок е 177 см и тежи 73 кг.

Другото име е съвсем ново – на холандския нападател Патрик Самба. Роден е на 1 септември 1982 г. в столицата на Конго - Киншаса, но е холандски поданик. Висок е 180 см. Също като Сам де Меестер е продукт на Академията на Фейенорд, където са играли заедно. Съвсем млад отива в Англия, където играе за вторите отбори на Брадфорд и Нотингам Форест в трета дивизия. После според думите му е играл в холандския Козакен Бойс, във висшата лига на Финландия в тима на ВПС Вааса, както и във втора лига с Тонион Пало-47 и английския полупрофесионален Стафорд Рейнджърс. За последно е бил в аматьорския белгийски ЖС Хабай, където е бил помолен да помогне да се спаси отборът от изпадане.

"През лятото поддържах форма в Англия и в момента съм на 70% готов. Трябват ми две седмици, за да вляза в оптимална форма", заяви пред клубния сайт на Етър Патрик Самба.

Двамата подписаха договори с Етър и се очакват жълтите им карти, след което веднага ще бъдат картотекирани в БФС. Ако това стане, очаква се халфът Сам де Меестер да бъде включен в групата още за съботното гостуване в Несебър. Там официален дебют се очаква да запише и опитният защитник Александър Томаш.