Бившият треньор на Иртиш Димитър Димитров-Херо потвърди, че се обръща към ФИФА относно скандалното отношение на ръководството на казахстанския клуб към него. 

"Адвокатите ми ще подготвят документите и след това ще бъдат внесени във ФИФА. Това е 100 процента сигурно. По въпроса с бъдеща моя работа засега нямам планове, искам да си почина. Просто много нерви загубих за тези пет месеца", споделя Херо пред sports.kz. 

Димитър Димитров два пъти поемаше треньорския пост в Иртиш, един от най-успешните отбори в историята на казахстанския футбол. Първият му престой беше увенчан с класиране за европейските клубни турнири и спечелени бронзови медали през 2016 година. 

Вторият му период обаче не завърши по най-добрия начин, като преди дни той се прибра от Казахстан след поредица от скандали.

Помощниците му Георги Чиликов и Петър Колев все още са в Павлодар. Те не водят тренировките, а изчакват докато уточнят отношенията си с клуба.

Самият Димитров днес участва във фотосесия заедно с Радостин Кишишев и Златко Янков, която ще бъде използвана за тържествата по случай 100-годишнината на Черноморец (Бургас).