Лидерът в Северозападната Трета лига Кариана (Ерден) спечели с 4:2 домакинската си среща със Спартак (Плевен), която заради наказание се игра на стадион „Христо Ботев” в Криводол. Въпреки проливния дъжд, който се изля в неделния ден над региона, теренът издържа и на него двата отбора показаха нелош футбол.

Янислав Иванов изведе Кариана напред в 8-ата минута, в която получи извеждащ пас от Николай Николов и стреля с левия крак в обратния ъгъл на вратаря. Шест минути по-късно символичните домакини удвоиха. След изпълнение на корнер пред вратата на Павел Станев защитникът Стенислав Георгиев - Дзенгата организира бърза конраатака и подада на непокрития Цветомир Тодоров, който останал сам срещу вратаря не сгреши. В 36-ата Спартак намали, след като при разбъркване в наказателното поле, топката рикошира в тялото на Николай Дичев и спря в мрежата.

По същия сценарий се разви срещата и след почивката. Две минути след подновяването на играта Ники Николов комбинира с Тодоров, който подаде на Георги Цеков и сърцатият нападател на Кариана направи 3:1. Отново Цеков се разписа в 56-ата, засичайки прострелно центриране от дясно на Николов. В 82-ата минута плевенчани върнаха един гол чрез Александър Кирилов, но за нещо повече нямаха сили.

Кариана крачи уверено към промоцията за Втора лига. Тимът на Атанас Джамбазки е лидер с 45 точки, на 7 пред преследвача Бдин (Видин). Воденият от Емил Велев Спартак (Плевен) е девети с 24 точки.