Капитанът на България Ивелин Попов поздрави отбора и феновете след обрата над Кипър (2:1) след третата поредна победа в Лигата на нациите. Играчът на Спартак (Москва) изравни Димитър Бербатов по мачове за националния отбор, като двамата имат по 78 участия за "А" тима.

"Децата ми помагат, когато са на стадиона и се радвам, че победихме и обърнахме на националния стадион", каза пред БНТ Ивелин Попов, като плътно до него бяха двамата му синове.

"Не знам от колко години не е ставало това. Отбор като Кипър, който се защитава така, също не предразполага за подобно нещо. Ние бяхме подготвени за тяхната игра и наша малка грешка през първото полувреме доведе до попадението им. Не търсихме пътя към вратата, а през второто направихме красиви комбинации и голове и нещата се получиха", коментира Попето. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Не трябва да се оправдаваме с напрежение, но има и такива мачове. Изглеждахме като голям колектив, казахме си някои приказки в съблекалнята. Оставаме здраво стъпили на земята, тъй като не сме постигнали нещо грандиозно. Продължаваме да тренираме и да се възстановим. Имаме тежък мач в Норвегия и искам да излезем така, както играхме срещу Кипър през второто полувреме. Не мога да гадая след колко време ще си върнат доверието хората към нас. За нас е важна подкрепата им. През второто полувреме се оживиха и феновете помогнаха да се вдигнем. Приятно е, когато има деца, цели семейства и е хубаво. Нека повече хора го правят”, продължи Попов.

„Надявам се най-искрено да надграждаме играта си и да се подобряваме. Знаем какво можем, а отборът не зависи от един човек, което е добре. Колективът побеждава. Радвам се, че съм изиграл мачове, колкото и Димитър Бербатов, но е важно отборът да ми вярва и да ме приема. За мен бе много приятно, когато бе смяната ми, че публиката ме аплодира. Никога не ми е било самоцел да съм голмайстор. За мен една победа е много по-сладка от един гол", завърши капитанът на България.

ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ, ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ