Капитанът на Литекс Ивайло Раденцов се разделя с отбора от Ловеч. Изигралият 27 срещи за „оранжевите” през изминалия сезон във Втора лига сподели, че не е имало никакви разногласия между него и ръководството и решението е било приветствано от двете страни.

„Аз, както и ръководството взехме решение да не продължим настоящия ми договор. Контрактът ми изтичаше и сега съм свободен агент. Имам желание да продължа футболната си кариера още. Нямам претенции дали ще играя у нас или в чужбина”, сподели пред "Гонг" роденият в Плевен полузащитник.

35-годишният Ивайло Раденцов се присъедини към Литекс през миналото лято, а преди това в период от четири години защитаваше фланелката на Дунав (Русе). За „драконите” той изигра 99 срещи, в които отбеляза 14 гола и помогна на русенци да се изкачат в Първа лига. Раденцов бе част и от състава на русенци в първия сезон на отбора в Първа лига. През 2016/17 той изигра 15 срещи в редовния сезон на първенството и още 4 срещи в мачовете при първата шестица на Първа лига.