Агитацията за Любослав Пенев вече започна. Из интернет се появи брошура в подкрепа на легендарния нападател в предстоящата битка за президентския трон в БФС. Очаква се кандидатурата на Любо да бъде внесена и той официално да хвърли бялата ръкавица към Борислав Михайлов. Както е известно, конгресът на футболната централа ще се проведе през февруари.

Във въпросната брошура има само едно изречение, и то просто, в което обаче личат цели две грешки: „Любослав Пенев – Президент на БФС, в името на България!”.

Правилно би трябвало да се изпише: „Любослав Пенев – президент на БФС в името на България!”. Президент в случая се пише с малка буква, а запетая преди „в името на България” няма.

Ето какво гласи правилото:

„Съществителните нарицателни имена, които означават длъжности и звания, се изписват с малка буква.

При адресиране и при обръщение, когато не са придружени от собствено име, названията на длъжностите и званията се изписват с главна буква”.


БЛИЦ не знае колко такива брошури са разпечатани, но нека бъдат взети мерки и грешките бъдат поправени.

Точно преди 3 години Любо изригна, обвинявайки, че някои от бившите му колеги в националния отбор били неграмотни.  В случая обаче лъха на неграмотност от брошурата, написана и подготвена от негови поддръжници...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ