Членът на Дисципа Георги Камишев, коментира наказанието, което бе взето заради бомбата, ранила полицайка по време на дербито между ЦСКА и Левски. Той определи случая като криминален, като добави, че комисията се е съобразила с това, което се е случило онзи ден.

"Имали сме няколко случая с предмети, които са причинили наранявания. Във всички тези случаи сме ползвали този параграф, в който пише: "Предметът е паднал извън терена и е влязъл в съприкосновение с длъжностно лице, който е причинил наранявания". Това е нашето решение. Съобразили сме се с това, което се е случило онзи ден. Не можем да виним всички запалянковци, че са престъпници и да ги накажем да не посещават срещи до края на сезона.

Това е криминален случай, с който трябва да се занимават тези хора, които работят всеки ден. За поведението на отделните хора и публиката носим отговорност всички - ние, вие, семейство, запалянковци. Този случай го разглеждаме като криминален и съответните хора си вършат работата.

Навремето ходихме на мачове, когато стадион "Васил Левски" побираше 80 000 души. Водихме децата си и сядахме до противниковите фенове. Който падне, черпи. Нито сме се били, нито сме се псували.

Клубовете наемат охранители, на които плащат по-малко. Има стадиони, на които пропусквателният режим е по жесток и там няма проблеми. Не всичко може да се свърши навреме. Всички клубове се опитват да филтрират запалянковците си. Работата е на клубовете и на всички нас. От семейство, училище, улица, медии, клубове, футболен съюз", каза Камишев.