Точно преди 13 години на вчерашната дата – 17 януари, четвъртите в света се събират в хотел „Хилтън” и обявяват, че ще издигнат Борислав Михайлов за президент на БФС. Тогава Боби е вице на Иван Славков. През октомври същата година бившият вратар на националния отбор печели изборите на конгреса и взе властта от Батето.

На историческата пресконференция присъстват редица герои от Пеневата чета. Сред тях е и Любослав Пенев, който твърдо застава зад Боби.

„Аз съм за промяна. И мисля, че Борислав Михайлов може да я донесе, заставайки начело на БФС”, заявява тогава Любо.

Буквално на другия ден след конгреса през октомври Чичовото иска среща на четири очи с Боби. И му казва директно в очите, че желае да получи поста изпълнителен директор на футболната централа след успеха в изборите. Така щял да бъде близо до националите и до тогавашния селекционер Христо Стоичков.

Борислав Михайлов обаче му отвръща,  че Любо не е готов за подобна позиция. Че на нея трябва да застане опитен човек.

Пенев не очаква такъв отговор и си тръгва разочарован от срещата с Боби. Впоследствие той не излиза официално да подкрепи Михайлов за победата, а другите им бивши съотборници го правят. Запазва мълчание. Твърди в тесен кръг от хора, че е зад вратаря, но не желае да афишира позицията си.

„Аз отидох още през януари в „Хилтън”. Това беше явен знак, че съм до него. Сега няма смисъл да повтарям позицията си”, твърди Любо, който явно е обиден от отказа на Михайлов да го назначи за изпълнителен директор на БФС.

През 2011 година обаче, когато Лотар Матеус се проваля начело на националния отбор, Любослав Пенев получава покана да стане селекционер. Идеята е на Йордан Лечков. Данчо успява да убеди президента Михайлов, че Любо е човекът, на когото да дадат шанс да води представителния ни тим.

Нататък историята е знаем всички...
БЛИЦ СПОРТ