След като в края на миналата година с надпис „Локо София“ осъмна Мемориалът на мира в Хирошима, в първите дни на 2019-а се появи надпис "Локо" и върху Хеопсовата пирамида в Египет. Снимката се разпространи из социалните мрежи за минути, а на нея ясно се вижда как върху Пирамидата на Хеопс, която е последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света" е изписано "2019 Локо". 

Потърсихме един от най-изявените фенове на столичните "железничари" - Владо Ашиков, известен като Владо Буфера, който е и председател на един от фенклубовете на тима. Той се съгласи да отговори на въпросите на БЛИЦ.

- Владо, знаеш ли дали и в  този случай става дума за фенове на Локомотив (София) или просто "Локо" вече е заменило онзи надпис с три букви, който често българи драскат в чужбина?
- Ще се радвам, ако българите заменят надписа с трите букви с надпис "Локо". Но по-скоро мисля, че някой е решил да придобие малко интернет слава, а дали е фен на нашия отбор можем само да гадаем.

- Приемате ли във вашите среди тези надписи за нещо нормално?
- Да, това е повече от нормално във фен средите. На всяка една световна или национална забележителност  може да видите следи, които са оставени от ултраси .

- Доби ли повече популярност Локомотив (София) след надписа на Мемориалът на мира в Хирошима?
- Не мисля, но определено се получи една добра реклама. Тъй като цяла България не спря да говори и пише за Локо (София), някои предприемчиви търговци започнаха да предлагат различни артикули с надпис "Локо София".

- Ти драскал ли си на някоя световна забележителност "Локо"?
- Всеки ултрас оставя отпечатък по един или друг начин...
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ


(Хеопсовата пирамида)


(Владо Буфера)

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Шокиращ надпис се появи на Хеопсовата пирамида! В основата е... българската простотия! (СНИМКИ)

Българка развя „К*р“ и „Х*й“ пред Хеопсовата пирамида (СНИМКИ)