След като вчера се появи информация, че Любослав Пенев е вариант за треньор на Ботев (Пд), сега се пръкна още едно име. Според информация на колеги от Пловдив за преговори в крака е пристигнал бившият селекционер на Сърбия Радован Чурчич.

47-годишният спец се е срещнал с част от шефовете на Ботев в Гранд хотел “Пловдив” в сряда вечер. Според запознати първоначалните разговори са преминали оптимистично, а интересен факт е, че ролята на преводач в тях е изпълнявал вратарят Иван Чворович. Стражът е помогнал на “жълто-черните”, въпреки че договорът му изтича и той повече няма да играе за клуба.

Чурчич за последно и водил тайландския Муантонг Юнайтед. Преди това той е работил около 6 години за националния отбор на Сърбия. Стартира като асистент през 2010 година, а след това временно застава и начело на отбора. Следва назначение като селекционер на младежкия национален отбор на Сърбия, а през 2014 година официално е сложен начело на “А” отбора на западните ни съседи и води тима близо две години.