Изпълнителният директор на Добруджа Роман Георгиев е бил задържан за 24 часа от служители на сектор "Икономическа полиция" при ОД на МВР. Арестът е станал на 3 октомври по преписка, образувана в Районна прокуратура - Добрич за футболния клуб. Георгиев е трябвало да участва в предаване на телевизия "Добрудж", но не се появил в медията в уговорения час. 

Преди 15 дни в офисите на клуба е имало проверка от служители на Икономическа полиция. Иззети са били документи. Вчера сутринта Георгиев е бил извикан в ОД на МВР, за да даде разяснения около проверката, но е бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Роман Георгиев е бил освободен тази сутрин. Той заяви пред "Дарик" радио, че в продължение на 6-7 часа е давал отговори пред следователите по иззетите по време на проверката документи на клуба.

В началото на септември кметът Детелина Николова съобщи, че през август общината е сезирала прокуратурата с искане за проверка на финансовото състояние на ПФК Добруджа АД, в което кметството е миноритарен собственик. От общината настояват магистратите да се произнесат, ако в дружеството има извършени нарушения.Николова заяви тогава пред журналисти, че натрупаните загуби на ПФК“Добруджа“възлизат на 1 900 000 лева и дружеството е декапитализирано въпреки постъпващите приходи от апортираните общински имоти. Общинарите поискаха компетентните органи да проверят дали част от приходите не се отклоняват извън дружеството. /БЛИЦ