Решение на Изпълкома отвори широко вратата за участие на ЦСКА в евентуална Висша лига от новия сезон. На заседанието, което уж трябваше да реши казуса с изхвърлянето на Литекс, се е гласувал анекс към наредбата. Той разрешава изключения за новосъздадени клубове, пише "7 дни спорт". По принцип те трябва да съществуват поне три години, преди да получат професионален лиценз.

С анекса обаче се дава право на Изпълкома да гласува по свое усмотрение прецеденти. Както би се получило, ако във Висшата лига бъде вкаран регистрираният от Гриша Ганчев ЦСКА. Пак на същото заседание е гласувано изключение от тригодишното правило за клубове, които са участвали в сливания, преместване на седалището и т.н. Тоест явно е отворена и вратичка за трансформиране на Литекс в ЦСКА. Според източник на "7 дни спорт" такъв вариант обаче не се и планира. Анализират се други три варианта. Един от тях дори предвижда оздравяване на сегашното дружество, а другите са близки до варианта "Рейнджърс", при който се откупуват определени активи и пасиви на стария клуб. При всички случаи операцията няма да излезе безплатно на ЦСКА и ще се покрива сериозна част от натрупаните дългове.

Почти сигурно е и, че ако влязат във Висшата лига, "армейците" ще пропуснат три години в Европа. Правилникът е такъв и не може да бъде заобиколен. Освен това, съществуващият клуб е наказан да не играе един сезон заради нарушаване на финансовия феърплей. В УЕФА са информирани отлично за казуса с ЦСКА, тъй като са в непрекъснат контакт както с клуба от Борисовата градина, така и с БФС.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА

 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!