Левски завърши 1:1 с гостуващия Ботев (Пловдив) в дербито от първия кръг на плейофите в Първа лига и изостана на 5 точки от втория ЦСКА и на 8 от лидера Лудогорец. Давиде Мариани (35-дузпа) даде аванс на "сините" след несъществуващ 11-метров наказателен удар, а Кристиян Димитров (47) изравни с красив гол. Капитанът на "канарчетата" Лъчезар Балтанов пък бе изгонен в 50-ата минута след два жълти картона. В крайна сметка тимът от Пловдив не загуби като гост на "Герена" за първи път от 21 мача насам.

Наставникът на "сините" Георги Дерменджиев направи доста промени в своя състав от успеха с 4:3 над Верея преди паузата заради националните отбори.Давид Яблонски, Валери Божинов и Еркебулан Сейдахмет стартираха от първата минута, като сменят Милош Цветкович, Жерсон Кабрал и Сержиу Буш, докато Живко Миланов бе за първи път на обичайната позиция десен защитник.

Голямата звезда на гостите Тодор Неделев се контузи и пропусна мача, но дебют прави юношата на ЦСКА Александър Тонев. Крилото излезе за първи път с екипа на "канарчетата", след като се възстанови от травма. Това бе първи шампионатен мач за Тонев от 464 дни, тъй като последно игра с екипа на Кротоне в Серия "А" на 23 декември 2017 година.

През първата част домакините бяха по-активни и първата възможност в мача беше пред казахстанския Меси, който още в 5-ата минута пропусна да се разпише след подаване на Мариани, който пет минути след това шутира неточно. Удар на Кардосо от гостите бе блокиран първо от Миланов, а след това и от вратаря Михайлов, а след това Валери Божинов не намери вратата на „канарчетата“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В 35-ата минута съдията даде измислена дузпа за домакините. Паулиньо се опита да отправи удар от близка дистанция, но топката попадна в рамото на Филипов, а съдията посочи бялата точка и Давиде Мариани (35-дузпа) бе точен за 1:0, а Балтанов получи жълт картон заради протест. Голът бе десети за халфа от 27 мача в родния елит. До края на полувремето вратарят на гостите Пиргов изби шут от воле на Сайдахмет.

Божинов получи травма и бе заменен на почивката от Серджиу Буш, а "канарчетата" изравниха чрез Кристиян Димитров (47), който не остави шансове на Ники Михайлов с удар от воле. Три минути след това гостите останаха в намален състав, след като капитанът Балтанов фаулира отзад Паулиньо и получи втори жълт и съответно червен картон. Домакините натиснаха и в 64-ата минута Сайдахмет пропусна отново, но този път след удар с глава. В 71-ата минута и Паулиньо пропусна отличен шанс след пас на Буш, пращайки топката над вратата. До края на мача най-чистите положения за гол пропиляха Буш и Паулиньо, като при удара на втория бе отсъдена засада.

След равенството Левски остава трети с 55 точки и вече 5 по-малко от втория ЦСКА, а и е на 8 зад лидера Лудогорец. Ботев е четвърти с 46 точки.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019