Футболната звезда Мартин Камбуров е арестуван заради 30 лева, хвърлени на капака на колата, съобщава „Марица“.

Както е известно, вчера около 13:30 ч. футболистът трябвало да пътува за София. Той спрял за броени минути пред дома си на пресечката на ул. „Полк. Сава Муткуров“ и „Луда Яна“ в Пловдив. Бил с колата на приятелката си Гергана – Фолксваген Бийтъл.

Щом слязъл, видял униформени служители да слагат скоба на автомобила. Камбуров обяснил, че бърза и поискал да плати веднага 30-те лева, за да бъде освободена колата. Футболистът обаче имал само 20 лева в себе си и затова поискал десетачка назаем от свой приятел.

След това хвърлил двете банкноти на капака и седнал в колата, готов да потегли.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Припряното му поведение обаче не се харесало на полицая. Униформеният няколко пъти го предупредил да се успокои, защото ще го арестува. Накрая не го изтърпял и му щракнал белезниците за неподчинение на орган на властта.

В същото време към тях се приближил друг човек от квартала, който започнал да снима случващото се с телефона си. Тъй като отказал да се легитимира, той също бил задържан и отведен в Трето районно. По неофициални данни това е един от организаторите на протестите в защита на парка зад хотел "Санкт Петербург".

Приятел на Мартин Камбуров го е посетил в полицейското управление, за да му донесе храна, тъй като се очаква легендата на Локомотив (Пловдив) да остане зад решетките до днес на обяд.