Намиращият се на 12-о място във Втора лига Оборище (Панагюрище) започна подготовка с нов треньорски екип и за момента шестима нови играчи, а очакванията са бройката на новите попълнения да расте. Старши треньорът Иван Атанасов - бивш вратар на Локомотив София, Академик София, Спартак Варна и Черноморец Бургас, поема поста от Ангел Славков. 

Негови помощници ще бъдат Радослав Боянов и Биян Саид, който ще отговаря за вратарите. Новите попълнения за момента са Илия Карапетров от Ботев Враца, Емил Колев от Ботев Гълъбово, Кристиян Славов от Верея II от Стара Загора, Васил Попов от Локомотив София, както и преотстъпените от Витоша Бистрица вратар Николай Радев и полузащитник Димитър Панталеев.

Панагюрци са имали интерес и към юношата на ЦСКА Айкут Рамадан, който през есента игра в Миньор Перник, но той предпочел да отиде на проби в борещия се за промоция в Първа лига Монтана. С Оборище се разделят двамата вратари от есенния дял: Росен Андонов, който вече е в Локомотив Пловдив, както и Иван Иванов. Напускат тима и Цветомир Цонков (полузащитник, вече в Нефтохимик), нападателят Костадин Аджов и завърналият се в Бистрица Лъчезар Котев.

"В първите две седмици ще тренираме при домашни условия, а от 22 януари до 2 февруари ще бъдем на лагер в Старосел и ще използваме за тренировки стадиона в Хисаря. Благодарен съм на ръководството на отбора, че ни осигурява добри условия за възстановяване и се надявам, че няма да имаме контузии. Нашата задача е да направим добър отбор, който не само да няма проблеми с оставането в групата, но и да положим основите за следващата година, когато целите ще бъдат и по-сериозни", каза новият старши треньор Иван Атанасов. 

Контролите на панагюрци са както следва: на 20-и януари с Борислав Първомай (в Коматево), на 27-и този месец с Марица Пловдив, на 2-и февруари с Гигант Съединение, на 6-и февруари с Атлетик (Куклен), на 10-и февруари с Ботев Ихтиман на терените на Царско село Сф, на 14-и февруари с Арда Кърджали в Панагюрище и на 17-и другия месец като гости на Хебър Пазарджик.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

Пълната програма на Втора лига