Лудогорец гостува на Милан в мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Двубоят е тази вечер от 22:05 часа на "Джузепе Меаца". Първата среща в Разград завърши с победа за "росонерите" с 3:0.

БЛИЦ СПОРТ се свърза с италианския спортен журналист от "Tuttomercatoweb" Гаетано Мочиаро, който говори пред нашата медия за настроенията и очакванията в Италия за реванша.

- Как гледат в Милан на реванша с Лудогорец предвид победата с 3:0 в Разград? Възможно ли е подценяване?
- Разбира се, ситуацията е много добра след успех с 3:0. Играчите са отпуснати и в настроение. Но няма как да има подценяване на мача. Силата на Гатузо е да бъде голям мотиватор. Затова Милан става все по-добър под негово ръководство.

- Ще бъде ли дадена почивка на някои от титулярите?
- Да, няколко футболисти ще пропуснат мача, за да починат. Това са Бонучи, Бонавентура, Чехланоглу, Сусо, Билия... Но тези, които ги заменят, не може да се каже, че са по-слаби играчи - Запата, Монтоливо, Борини, младите Локатели, Андре Силва и Кутроне. Калабрия също ще играе. За всички тях не може да се каже, че са резерви или слаби футболисти.

- Какви бяха мненията в Италия след първата среща за играта на Милан, а и на Лудогорец?
- Журналисти и фенове смятат, че Милан изигра добър мач и записа отличен резултат. При Монтела "росонерите" нямаше да играят така и вероятно нямаше и да победят. Относно играта на Лудогорец - генерално се смята, че Лудогорец не е толкова силен отбор, най-вече заради резултата. Но мога да кажа, че българският клуб в никакъв случай не е слаб и се представи много добре през първото полувреме. Лудогорец показа, че има сили да спре Милан в първия половин час.

- Има ли интерес от страна на феновете към реванша?
- Не е голям. Предвид резултата от първия мач тук се очаква протоколен реванш. А и след две седмици идва дербито с Интер, което ще бъде изключително важно за Милан и целите, които преследва. Това е основна тема сред феновете на "червено-черните" и само този мач ги вълнува.

- Кой турнир е по-важне за Милан - Серия "А" или Лига Европа?
- Целта пред Милан е участие в Шампионска лига следващия сезон. Това може да стане или през Серия "А" или чрез спечелване на Лига Европа. В момента отборът на Гатузо изостава на 8 точки от четвъртото място, което определено е много. Затова за Милан основната цел е спечелване на Лига Европа и класиране през нея за Шампионската лига.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ