Талантливият млад защитник на Славия Петко Христов е във Флоренция и в близките часове ще премине медицински прегледи, като най-вероятно това ще се случи в събота сутринта. Това твърди популярният италиански журналист Джанлука ди Марцио, който следи изкъсо трансферите на Апенините и по света.

Както вече БЛИЦ първи написа, италианският Фиорентина е приел условията на „белите” и е готов да купи таланта. Двата клуба са постигнали пълна договорка и остава само Петко да уточни условията си. По последни информации обаче, още два италиански тима плюс руски и германски също са уведомили Славия, че са в състояние да платят цената, поставена от най-стария столичен клуб. 

Роденият през 1999 година защитник е сред основните играчи на Славия вече втори сезон, както и на юношеския национален отбор до 19 години, който това лято участва на европейското първенство в Грузия. Братът-близнак на Петко - Андреа, също е футболист на "белите" от "Овча купел". Двамата стартират в школата на Левски, откъдето се местят в Славия.

Петко Христов може да стане вторият българин, който ще играе с екипа на Фиорентина след Валери Божинов. Нападателят бе привлечен от „виолетовиете” благодарение на Пантелео Корвино, който в момента е спортен директор на тима.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма