Историческият финал за Купата на България, който за пръв път ще изправи два отбора от един провинционален град, ще се състои тази вечер от 19:00 часа на стадион "Васил Левски" в София. Ботев (Пловдив) излиза срещу Локомотив (Пловдив), а тази нощ половината град ще празнува. Въпросителната е коя половина - "жълто-черната" или "черно-бялата"?

"Смърфовете" ще опитат да завоюват за пръв път в историята си трофея, като датата за тях е съкрална. Точно преди 15 години на този ден клубът печели първата си титла на България.

"Канарчетата" ще изиграят своя трети финал за последните пет години, като през 2017 година вдигнаха трофея, а през 2014 загубиха финалната битка. Тимът на Николай Киров има във витрината си три купи на България.

София от сутринта започва да се пълни с привърженици на двата отбора, които ще направят истински десант днес. Очаква се над 25 000 души да са на трибуните на "Васил Левски" за двубоя.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Треньорът на Ботев Николай Киров има дилема единствено за крайните бранители. Единият ще бъде Еберт Кардосо, а за другия фланг се чака до последно да се разбере състоянието на Джонатан. Ако е готов, бразилецът ще бъде титуляр. В противен случай Филипов ще заеме позицията. На вратата застава Даниел Кайзер, а пред него ще са Кристиян Димитров и Димитър Пиргов. Терзиев ще застане пред тях,  а в полузащитата ще действат Балтанов, Неделев, Шопов и Александър Тонев. Атаката ще води Антонио Вутов.

Треньорът на Локо Бруно Акрапович няма притеснения за състава си и всички футболисти са на линия. На вратата ще се избира между Илко Пиргов и Мартин Луков. Ако първият застане, то ще гледаме сблъсък на братята Пиргови - Илко от Локо срещу Димитър от Ботев. Томашевич, Везалов, Езе и Петрович ще са защитна четворка, а пред тях ще действат Буна, Ангелов и Банович. Аралица, Димитър Илиев и Цветанов ще застрашават вратата на Кайзер.

До момента Ботев и Локо са се срещали 11 пъти в различни фази на турнира, но никога на финал. Предимството е на страната на "железничарите" - 6 победи срещу 3 загуби.

 


Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив)
София, ст. "Васил Левски", пряко по Нова Спорт
Купа на България, финал
Съдия:
Николай Йорданов


Вероятни състави:
Ботев: Кайзер, Джонатан, Кр. Димитров, Пиргов, Кардосо, Терзиев, Шопов, Неделев, Балтанов, Тонев, Вутов
Локо: Луков, Томашевич, Везалов, Езе, Петрович, Банович, Ангелов, Буна, Илиев, Цветанов, Аралица
 

 КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019