Новакът в елита Арда завърши 0:0 с Ботев (Пловдив) в историческия мач в Кърджали. За местния тим, воден от треньора Стамен Белчев, това беше първи двубой в efbet Лига. Мачът стартира в събота, за когато беше по програма, но поради проливен дъжд и наводнен терен беше прекратен още в четвъртата минута и пренасрочен за 24 часа по-късно. И днес обаче футболистите на Стамен Белчев и Желко Петрович не успяха да си вкарат и срещата завърши 0:0.

В Кърджали цареше празнично настроение, като близо 6000 зрители бяха заели места на стадион "Арена Арда" за дебюта на любимците си в елита на родния футбол.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Треньорът на Арда Стамен Белчев заложи в титулярната единайсеторка на цели седем нови попълнения - чужденците Зоран Гаич, Жоао Аморим, Дарко Глишич, Румян Ховсепян и Илиша Сам, както и българите Венцислав Василев (пристигнал от Етър) и Емил Мартинов - играл за последно в Сабаил (Азербайджан). Едва четирима от футболистите, спечелили  промоцията за елита, започнаха от първата минута срещу Ботев - вратарят Иван Караджов, Пламен Крумов, Иван Коконов и Деян Лозев. 

Новият треньор на "канарчетата" Желко Петрович дебютира в България, залагайки на трима от пристигналите през лятото - Георги Аргилашки, Филип ван Арнем и Тейлон Кореа. Останалите титуляри на Ботев бяха Филип Филипов, Кристиян Димитров, Димитър Пиргов, Едберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Тодор Неделев и Антон Карачанаков.

Теренът днес беше в перфектно състояние и играчите на двата отбора имаха възможност да покажат на какво са способни. Очевидна обаче е липсата на сработеност, както в Арда, където има много нови футболисти, така и в Ботев. За цял мач не бяха създадени повече от 5-6 чисти голови ситуации, но попадение така и не падна. На няколко пъти и вратарите се намесваха решително - Караджов и Аргилашки.

Предвид показаното на терена, равенството е справедливо. Вторият опит на Арда да постигне първа победа в елита ще бъде в петък (19 юли), когато от 18:45 часа е гостуването на Царско село. Ботев (Пловдив) пък домакинства на Дунав (Русе) в неделя (21 юли) от 18:45 часа.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери