Новакът в efbet Лига Царско село постигна историческа първа победа в родния футболен елит. Отборът на Никола Спасов взе трите точки при гостуването на Ботев (Пловдив) в Коматево, надделявайки с 2:0. В герой за столичани се превърна Родни Антуи. Бързоногият холандец, привлечен това лято от Волендам, реализира и двете попадения във вратата на "канарчетата". 23-годишният Антуи откри резултата в 84-ата минута, след което успя да вкара и в 89-ата.

До този момент Царско село имаше три загуби и равенство (0:0 с Арда), но ето, че в петия кръг завоюва първите си три точки. Ботев (Пловдив) изцяло доминираше, като Тодор Неделев и компания пропуснаха няколко изгони положения за гол. Веднъж и гредата спаси гостите от София - след удар на Антонио Вутов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Избраниците на Никола Спасов нанесоха своя удар в 84-ата минута, когато Родни Антуи откри резултата със страхотно попадение. Капитанът Веселин Минев центрира в наказателното поле на Ботев, където холандецът отбеляза със страхотна странична ножица. В 89-ата минута отново Антуи вкара във вратата на Георги Аргилашки, като и този път Веселин Минев му асистира. 

Това беше трети мач за Ботев без победа. Тимът на Желко Петрович падна с 1:3 от Левски, след което направи 2:2 с Етър в миналия кръг и остава с 5 точки. Царско село е с 4 в актива си.
 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020