Деветгодишният Никола Алексиев ще представи България на финала на Световното първенство по футбол на 15 юли в Москва (б.р. - на стадион "Лужники"). Момчето беше избрано след национален конкурс по програмата Макдоналдс Футболен ескорт. На специална церемония днес малчуганът беше награден с оригиналната топка, с която ще се играят мачовете в Русия лично от футболната легенда Наско Сираков. 

Участникът на световните първенства в Мексико`86 и САЩ`94 пожела на Никола един ден и той да вкара голове на Moндиали. 

Сираков беше председател на журито, което избра Никола в силна конкуренция с още двама финалисти в конкурса. Другите членове на журито бяха заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев, управляващият директор на Макдоналдс в България Иван Лисиков и телевизионният водещ Ники Кънчев. 

Иван Лисиков пожела на Никола един ден той да има възможността да изведе някой малчуган по световните стадиони. Павел Колев пък пожела на таланта да продължи футболния си път и му подари екип на българския национален отбор.

Никола, който на 15 юли в Москва ще изведе един от топфутболистите на света за финалните футболни емоции е от Пловдив. Той тренира футбол в местния клуб „Кронос“, играе централен защитник и е влюбен в магията на футбола. Той ще пътува за Москва с баща си Борис, който го е записал за участие в конкурса на Макдоналдс. 

Макдоналдс България не за първи път изпраща българско дете на световни и европейски финали. На церемонията присъства и Мартин Сораков, който на Евро 2012 на четвъртфинала между Чехия и Португалия изведе на терена чешкия национал Давид Лимберски

Като официален спонсор на FIFA World Cup 2018™ Макдоналдс има изключителното право да избере деца от цял свят, които пред очите на милиони фенове официално да придружат на футболното игрище най-известните футболисти по време на  Световното първенството. 

Никола ще изживее незабравими мигове в Москва, ще получи специален спортен екип, ще мине през тунела и ще излезе на стадиона ръка за ръка с известен футболист, а баща му Борис ще го подкрепя и наблюдава на живо от трибуните.