Голямата изненада, която Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и италианският гранд Интер готвеха, вече е факт. „Нерадзурите“ се завръщат в България за своя втори футболен камп у нас. Идното лято – между 30 юли и 4 август, 18-кратният носител на Скудетото отново ще гостува в китното морско градче Бяла. Специалисти от Академията на Интер ще прекарат седмица на родното Черноморие, където, в компанията на свои български колеги, ще тренират деца на възраст между 5 и 17 години. 

Първият Inter Academy Camp Bulgaria, състоял се между 10 и 15 юли тази година, бе повече от успешен. Участие в тренировъчния лагер взеха 107 деца от страната и чужбина, като само преди две седмици петте най-добре представили се деца в Бяла имаха уникалната възможност да гостуват на Интер в Милано. Щастливците посетиха централата на клуба и се запознаха отблизо с историята му и спечелените трофеи, стъпиха на „Сан Сиро“, изгледаха на живо двубой от Серия „А“, а след неговия край се срещнаха лице в лице с Мауро Икарди и останалите звезди в редиците на Лучано Спалети.

Припомняме, че в началото на тази година, за да обяви официално сътрудничеството между Inter Academy Camp и Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, на специално посещение у нас бе лично техническият директор на Inter Academy г-н Марко Монти. Бившият футболист на Интер, Лацио и Аталанта не скри задоволството си от предоставените от Община Бяла и Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ условия, а за високата оценка на организирания първи тренировъчен лагер на Интер у нас говори фактът за бързото обявяване на новото сътрудничество между двете страни.

Повече информация за кампа можете да получите на официалния сайт на Inter Academy Camp Bulgaria - ТУК или на страницата във "Фейсбук" - ТУК.