Интер (Плачидол) напусна първенството на Североизточната Трета лига. Треньорът на отбора Радослав Боянов уведоми документално Зоналния съвет на БФС във Варна за решението на ръководството на клуба.

„Причината да напуснем е заради наказанието за една година на Радослав Георгиев (б.р. - играчът е ритнал съдията на мача с Калиакра). Не бяхме съгласни и обжалвахме санкцията. Георги Мирчев ни каза, че Апелативната комисия може да я намали на 3 мача. Това пак не ни удовлетворяваше и ние не платихме таксата за жалбата в упоменатия срок от наредбата от 7 дни. Направихме го на 12-ия ден, защото все пак смятахме, че може да има справедливост. Единственото правилно решение за Георгиев беше да бъде наказан за една среща, за двата си жълти картона срещу Калиакра. Още тогава искахме да извадим отбора от групата, но продължихме заради момчетата. Мина един месец, изиграхме още 6 мача, два от които в турнира за аматьорската лига, а от ЗС на БФС продължиха да ни размотават", коментира пред petel.bg Радослав Боянов.

"Миналия петък най-после ни беше казано, че Апелативната комисия се събира, за да разгледа жалбата ни. Тя обаче не се събра. Тръгнахме да звъним на всички шефове на ЗС на БФС - Варна и въпросната комисия, но никой не вдигаше. Затова изиграхме за удоволствие съботния двубой в Балчик и днес информирахме ЗС на БФС, че приключваме участие в групата заради подигравателното отношение към нас", добави Боянов.

Той разкри още, че докладът на съдията на мача им с Каварна Красен Георгиев е бил подменен.

„Четох първия доклад след срещата. В него пише, че Радослав брутално изритва съперник, а след това агресивно изритва и съдията. Пред дни ми пратиха отново доклада, в който думичките брутално и агресивно ги няма. А истината е една – Радослав настигна съперник и леко го избута. Получи жълт картон, 5-6 секунди се държеше за главата и излезе от терена. Това се вижда и на видеозаписа, който бе предоставен на ЗС на БФС. За два жълти картона санкцията е един мач. След като не бе наложено адекватно наказание, а и не бе разгледана жалбата ни, няма смисъл да оставаме в групата при подобно отношение към нашия клуб“, допълни Боянов.

От Зоналния съвет на БФС съобщиха, че след като Интер (Плачидол) напусна Североизточната Трета лига, всички негови резултати се анулират. Това означава, че ФК Спартак (Варна) губи една точка, тъй като завърши 0:0 с тима от Плачидол в Добрич.

Най-ощетени са Добруджа, Балчик и Светкавица, чийто убедителни победи над Интер, съответно със 7:1, и с по 3:0, отпадат.

В групата остават 12 тима, а тези, които оттук нататък играят с Интер, ще почиват. Това означава, че във всеки кръг ще има два почиващи отбора, а след изиграването на първите 24 кръга, тимовете ще бъдат разделени на първа шестица и втора шестица. Ако не бъде взето ново решение, от групата няма да има изпадащи.