Защитникът на Ботев (Враца) Илия Миланов бе един от тези, които участваха при победата над Левски с 3:1 на „Георги Аспарухов“. Бившият национал страдаше от контузия, но започна да влиза във форма и спечели титулярно място в тима на Сашо Ангелов. Миланов говори пред БЛИЦ за победата над Левски и амбициите на тима до края на годината.

„Много важна победа за нас срещу един много добър отбор. Не всеки ден се побеждава Левски на „Георги Аспарухов“. Много сме щастливи от този успех, както ние така и целият град. Вече обаче този мач отмина и трябва да гледаме напред. Трябва да запишем още някоя друга победа до паузата и да натрупаме колкото е възможно повече точки.

Успяхме да надделеем над Левски с колектив и по-голямо желание. Бяхме сплотени, играхме задружно и като отбор. Мисля, че на това се дължи успехът ни“, започна Миланов пред БЛИЦ.

„Записахме три поредни победи, но има още четири мача до зимната пауза. Ако вземем по-голям брой точки, ще имаме шанс да влезем в първата шестица. Отборите, с които се борим за тези места, са доста равностойни и ние по нищо не им отстъпваме. Големите отбори са ясни – ЦСКА, Левски, Лудогорец, но при другите – всеки може да победи другия.

Сашо Ангелов ни държи здраво стъпили на земята. Тази победа беше хубава, но трябва да я забравим и да мислим за следващия мач. Ако, не дай си Боже, загубим от Септември, то победата над Левски все едно не е била“, продължи бранителят на Ботев (Враца).

„Валери Божинов е много класен футболист. Противниковите защитници имат респект от него. Вътре в съблекалнята и по време на мачовете ни мотивира и играе голяма роля“, каза Миланов по адрес на нападателя.

„Чувствам се доста добре в Ботев (Враца). Доста време имах проблеми с коляното и не играх, сега вече се възстанових. Влязох в доста добро състояние, натрупах мачове и тренировки. На заниманията се чувствам все по-добре. До паузата мисля, че ще съм още по-добре.

Договорът ми е до края на декември, но не съм мислил за след това. Ще седнем да обсъдим нещата с ръководството. Сега е важно да играя редовно и да трупам игрова практика“, коментира Миланов договора си и как се чувства в тима от Враца.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ