Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Какво ще се случи с вратаря Витаутас Черниаускас в ЦСКА след големия му гаф? Литовецът си заби комичен автогол при успеха с 3:1 срещу Черно море.

Засега в Борисовата градина не коментират нито дума. Всичко обаче ще се разбере още тази събота, когато „червените” гостуват в Монтана на Ботев (Враца) в шампионатен мач. Ако Витаутас е на вратата, значи му е простено и даден нов шанс. Но бъде ли забит на пейката, ще е повече от ясно, че черните дни на Черниаускас в ЦСКА започват.

Припомняме, че предишният титуляр на тима Георги Китанов се изпари от голлинията на „армейската” врата след подобни издънки.

През август 2016 година, когато ЦСКА размаза с 5:1 Нефтохимик, Александър Дюлгеров върна топката към Жоро, но вратарят не успя да реагира.

Няколко месеца по-късно, на 4 март 2017 година, в дербито с Левски Китанов пак сгафи. Този път обаче издънката му, макар и не под формата на автогол,  се отрази върху резултата, защото ЦСКА падна с 1:2.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Тук е мястото на припомним един случай, подобен на тези с Черниаускас и Китанов, свързан отново с „червените”. Мачът беше отново срещу Нефтохимик, но се игра в Бургас.

Срещата се проведе на 6 август 1999 година и бе от първия кръг на „А” група. В началото на второто полувреме Александър Томаш върна топката към вратаря Тодор Кючуков, но тя мина под краката му и се озова в мрежата. Така резултатът стана 2:0 в полза на домакините, които в 44-ата минута бяха повели чрез точно изпълнена дузпа от Илия Груев. В 63-ата минута също от дузпа Красимир Чомаков оформи крайния резултат – 2:1 за бургазлии.