Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС - Венци Стефанов, изрази сериозни притеснения относно предложенията за рестрикция на рекламата на хазарта. Както е известно, пряката реклама на хазартни компании е забранена в България. В момента има добре работещ закон, който е приведен до нормалните европейски регулации в тази сфера.

“Не бива да допускаме подобни действия. Какви промени са залегнали при положение че в момента законът работи добре? Ако се стигне до рестрикции в рекламата на хазартните компании, ще ликвидират българския спорт като цяло. Какво искат да направят? Да изгонят компаниите, които инвестират милиони в българският спорт. 

И тези фирми вместо да оставят парите си в България, да го правят в чужди страни. Всичко това заради една телевизия и нечии лични интереси. Не бива да допускаме заради една телевизия да страда целият спорт в България. В цяла Европа букмейкърите рекламират и спонсорират клубовете. Защо трябва да съсипваме нещо, което работи добре?

Вместо да търсим спонсори за футбола, ние се чудим как да ги изгоним. Спортът трябва да се поощрява, не да се съсипва. И без това със зор привличаме спонсори. Сега такива има, но ние им създаваме проблеми. Тези фирми са изрядни данъкопладци. Изгоним ли ги, напълно ще обезкървим родния спорт. Вярвам, че Премиерът няма да позволи това да се случи. Бойко Борисов е спортен човек и няма да тръгне срещу интересите в спорта, заяви Стефанов.