Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователен адрес до Борислав Михайлов по повод смъртта на легендата на пловдивския Ботев Динко Дерменджиев.

Ето какво се казва в телеграмата от световната футболна централа:
"В памет на Динко Дерменджиев

Уважаеми г-н президент,

Бих желал да изразя искрените си и сърдечни съболезнования по повод кончината на Динко Дерменджиев.

По време на активната си кариера Чико изигра почти 60 двубоя с фланелката на България и участва на три световни първенства - в Чили през 1962-а, в Англия през 1966-а и в Мексико през 1970-а. На клубно ниво ще бъде запомнен с дългогодишните си изяви за Ботев (Пловдив), с който печели една шампионска титла и една Купа на България, и изиграва над 440 мача, в които бележи 194 гола.

След края на състезателната си кариера, той работи като треньор в различни клубове в родината си, а най-големите му успехи отново са с Ботев, с който печели Купата на България през 1981 г. Селекционер е и на младежкия национален отбор.

Техничният и елегантен нападател едва ли някога ще бъде забравен от запалянковците не само в България.

От името на международната футболна общност бих желал да изразя дълбоката си почит към Чико и съболезнованията си към Българския футболен съюз и към близките и роднините на Дерменджиев. Надявам се думите ми да ви донесат поне малко успокоение в този тежък момент".