България загуби с 1:2 гостуването си на Беларус и направи много трудна задачата си за класиране на Мондиала в Русия. "Трикольорите" надиграха своя съперник, но допуснаха два гола, а отсреща се сблъскаха с истинска беларуска стена.

В следващите мачове България домакинства на Швеция, а Франция приема Холандия. "Лъвовете" трябва да дадат всичко от себе си и да победят "Тре Крунур", което ще запази шансовете ни живи. Плюс за нас е, че в другата среща се изправят два отбора, които гонят място на Мондиала и поне един от тях, а защо не и двата, ще загуби точки.

Успех над Швеция ни праща само на точка зад сънародниците на Златан Ибрахимович. И при добро стечение на обстоятелствата може да сме само на две точки от върха три мача преди края.

Лошото за нас е, че след срещата с Швеция ни предстоят още два много тежки мача - гостуване на Холандия и домакинство на Франция. И всеки ще бъде като финал за нас. Една загуба в тези две срещи ще ни прати почти сигурно обратно пред телевизорите за Световното в Русия.

С оглед на програмата можем да кажем, че до края на квалификациите имаме най-тежката задача от всички съперници - срещаме трите фаворита. Французите имат три домакинства и са най-облагодетелствани, а шведите ги чакат три визити.

Класиране в група "А":
1. Швеция - 13 точки
2. Франция - 13
3. Холандия - 10
4. България - 9
5. Беларус - 5
6. Люксмебург - 1

Програмата до края на квалификациите:
31 август
21:45 часа: БЪЛГАРИЯ - Швеция
21:45 часа: Франция - Холандия
21:45 часа: Люксембург - Беларус

3 септември
19:00 часа: Холандия - БЪЛГАРИЯ
19:00 часа: Беларус - Швеция
21:45 часа: Франция - Люксембург

7 откомври
19:00 часа: Швеция - Люксембург
21:45 часа: БЪЛГАРИЯ - Франция
21:45 часа: Беларус - Холандия

10 октомври
21:45 часа: Люксембург - БЪЛГАРИЯ
21:45 часа: Франция - Беларус
21:45 часа: Холандия - Швеция

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​