Бившият старши треньор на Локомотив (София) Стефан Грозданов смята, че днешният сблъсък на "Надежда" срещу "Ботев" (Пловдив) до голяма степен ще реши битката за шестото място в класирането.

"Мачът ще определи кой от двата тима ще участва в първата шестица. Сблъсъкът е решаващ, макар и не напълно, но реално е за шест точки. Още е рано да се правят прогнози, но на 90% един от двата тима ще играе в Топ 6, а другият ще остане в долната половина на класирането. Трудно е да се каже дали Локомотив или "Ботев" ще постигне целта си, защото двата тима са почти равностойни. Леко предимство имат канарчетата заради по-нападателния си футбол, но пък железничарите играят доста стабилно през сезона, макар и предимно затворено и на контраатаки. Интересното е, че червено-черните изиграха много добре важните си мачове досега - най-вече у дома срещу Литекс (2:0) и Лудогорец (2:2), а никой не очакваше от тях дори да вземат точки срещу тези отбори. И 8 следващите мачове срещу челниците бих заложил на Локомотив", сподели пред "Тема Спорт" Грозданов.

"Проблемът на столичани са двубоите, в които те са считани предварително за фаворити и сякаш трябва да ги вземат на всяка цена. Срещу "Ботев" предстои именно такъв мач. Това е така, защото, когато Локо трябва да действа на контраатаки в ролята на аутсайдер, се справя добре, а когато трябва да гради играта, изпитва трудности. Такъв е стилът, който е наложил Димитър Васев. Всеки отбор се стреми, на базата на футболистите, с които разполага, да си изгради облик. Този стил засега носи успех на Локомотив", каза още екснаставникът на червено-черните.

"Който и от двата отбора да влезе в шестицата, най-вероятно няма да може да се бори за нещо повече от шестото място. И Локомотив, и "Ботев" имат къси скамейки и ще им бъде трудно. Все пак е по-добре да бъдеш сред челниците, отколкото да креташ в долната половина на класирането. Защото играеш срещу най-силните тимове в България, нямаш притеснения относно оставането си в елита, а и носиш повече емоция на феновете си, които, притеглени от по-големия интерес, идват по-масирано на мачовете ти. Именно в тежките битки в първата шестица можеш да си свериш часовника", смята Грозданов.