Силният човек в "Левски", а вече и треньор Георги Иванов-Гонзо даде пресконференция. Бившият нападател коментира актуалните събития, част от които е уволнението на Пепе Мурсия. 

"За тези два месеца нито един път не съм се намесил в работата на Мурсия нито като състав, нито като тактика. Независимо срещу кой противник се е играл. Ако вземем сега треньор, той трябва да се запознава с качества на играчите, е имаме много нови, кондицията, в която е отборът. Ще преценявеме в движение, но не искаме да вземаме прибързани решения", заяви Гонзо.

"Първото нещо, да започна от самото начало. Имах идея други хора да бъдат треньори на "Левски", да бъдат българи - Херо, Мъри и Петев. Но в дадената ситуация и тримата имаха отбори, които в този момент не можеха да дадат категоричен отговор дали ще дойдат. Първият, с който дълго време преговаряхме и обсъждахме селекция, беше Мъри Стоилов. За съжаление този вариант отпадна без да обяснявам по какви причини. Вторият беше Херо, който прие да бъде директор в "Ботев". Третият беше Петев, на когото му трябваше по-дълъг период от време заради отложения мач в Кипър. Трябваше да се вземе бързо решение. А когато взимаш решение под натиск от времето, не винаги са правилни. При разговорите, които водих с Мурсия тогава, нещата, които той споделяше като идеи, съвпадаха с моите виждания.

В тези два месеца обаче отборът не се развиваше по начина, по който искам. Не мога да допусна, че този отбор не се развива по начина, по който искаме и да продължаваме така. Не казвам, че той е лош треньор, но има много фактори, които доведоха до раздялата. Имахме различия. Искам нещо да уточня и да разберете. За изграждането на един нов отбор е напълно нормално да има колебливи резултати. Бил съм футболист и треньор. Но когато работиш добре, това се вижда.

Ние сменяме треньора, защото в играта на Левски няма идея. Аз се изправих пред вас и ви казах, че този треньор няма да бъде сменен до края на годината. Изправям се пред вас сега и си признавам грешката. Да, сигурно поемам вината за това, което се случва, че не съм намерил точния човек. По-добре така, отколкото да дълбаем в една грешна насока", откровен бе Гонзо.

На въпрос дали всичко сам решава или има други хора, с които се съветва, Георги Иванов отговори така: 
"Никога не казвам "АЗ". Левски не е нито мой...Да, някои неща определям аз. Това нещо обаче е съгласувано със собственика, както и с хората, които отговарят за първия отбор. През тези два месеца имах достатъчно възможност да наблюдавам работата на треньора. Той е сменен не заради липсата нарезултати, а заради работата с футболистите. Нямаме това развитие, които ние очаквахме. Едно е да обещаваш на думи, другото е да го видиш на дела. Аз няма да влизам в някаква конкретика, но след мача с ЦСКА имаше доста колебания във всички нас, които ръководим клуба, дали Мурсия е точният човек. Още преди мача с Локо София беше взето решение да бъде сменен, независимо от резултата".