Един от най-емблематичните футболисти на Левски от близкото минало Георги Иванов коментира всички важни теми в българския футбол и изригна най-вече срещу съдийството.

"Това, което виждам във футбола ни отстрани - качеството не се е повишило. Съдийството е слабо, а от там идват проблеми между клубовете и в отношенията им помежду им. Българските съдии имат качества, но грешките, които правят са очевадни. Последните мачове показват, че съдията вижда, но не реагира. Той знае какво да направи, но се съобразява с нещо. Така се насажда недоверие. Това отблъсква зрителите. Съдиите трябва да имат достойнство. Или са страхливци, или не могат. Да си изберат кое от двете. Ако си говорим, преди 15 години футболът бе по-тежък. Тогава знаете какви президенти бяха. Сега е по-различно. Може би сега натискът е от други неща, не да те плаши някой, може би финансова изгода. Не знам, не ме интересува. Аз не приемам това, което правят сега тези хора. И съдиите имат вина за това ниво на футбола”, коментира Гонзо в интервю за „Диема спорт”.

„Моля ви, аз съм приятел с Кабаков толкова, колкото се засичаме по мачове. Моля ви, не слушайте Венци Стефанов. Мислите, че Кабаков не видя ситуацията и не знаеше, че трябва да даде червен картон... Виждам това. Не съм тук да критикувам съдиите, но те трябва да спазват правилата, а те ги нарушават най-много. От какво да ги е страх сега съдиите? Преди време мога да кажа няколко случая, когато бяха бити съдии, но те свиреха честно. Но те свиреха безпристрастно. Сега има голямо пристрастие и те се виждат много отстрани. Когато гледам безпристрастно отстрани, виждам страхотна пародия. Смея се, те са смешни неща. Искам само да кажа нещо. Петър Петров каква вина има, че назначава съдия? Реферът, когато не си свърши работата каква вина има Петров? Проблемът е, че не казват съдиите. Да могат да се замислят следващите", каза  още Георги Иванов.

"Мисля, че имах уважени от варненските фенове, докато бях в Черно море. Мисля, че Илиан ще успее. Той има нужните познания. Изненадаха ме сега целите и класирането на Черно море. Ние се стремяхме да сме зад Левски, ЦСКА. Когато си поставиш цели и гониш успех на всяка цена, е нормално да има напрежение. Когато не можеш да държиш на напрежението, ще си осми-девети и ще си играеш мачове за здраве. Откъдето съм си тръгнал, оставам с добри чувства. Това обаче е затворена страница и не желая да се връщам. Всеки работещ човек допуска грешки, и аз сигурно имам такива. Аз съм доволен от работата си там. Имахме седем национала в един период. Не знам кога пак ще стане. Бяхме и първи. Има проблем, че има играчи, които мислят, че трябва да играят постоянно. Важно е да се промени манталитетът там. Иначе ще си останат провинциален отбор”.

„Левски и ЦСКА играят колебливо. В крайна сметка тези мачове помежду им нямат общо с предходните. В дербито има много неща. Мотивацията е сред тях. Най-важно е всеки да се раздаде за отбора си. Не вярвам Левски да играе "умряла лисица". Мисля, че италианците обръщат повече внимание на защитата. Всеки треньор има стил. Делио Роси трябва да остане до края на сезона. Един треньор се защитава сам на базата на резултатите. Сега нито резултатите, нито играта са добри. Роси има достатъчно мачове, за да се докаже. Мнението на феновете не е меродавно. Те винаги имат симпатия. Те обичат при успехи и мразят при загуби. Мисля, че ръководството е адекватно да прецени дали да гласува доверие на Роси. Не мисля, че треньор трябва да се сменя след три месеца. Не мога да коментирам ръководството на Левски. Не съм там. Но гледам се взимат играчи, ръководството като ръководство си върши работата. Има сигурно неща, не искам да изглежда като критика, но Роси трябва да знае, че Левски трябва да играе атакуващо. Феновете искат да има добра игра. Преди време имаше критики, че сме взели седем човека, а бяхме отбор от 16 футболисти. Лошо впечатление ми прави, че се говори за школата, а играе един българин. Говорим за Лудогорец, а сега Левски се превръща в такъв тим. В Левски ябълката винаги ще е гнила. Там има много интереси. Никога ябълката няма да е цяла. Бил съм много години в тази помия. Не вярвам, че има политическо влияние. Изненада ме напускането на Букарев. Кратка му бе авантюрата. Но, от друга страна, не бях изненадан. Знам какво става и бях наясно, че на Букарев ще му е трудно. Нужни са не само качества, но силен характер. Всеки ден като те атакуват, трябва да си твърд”, продължи бившият нападател.

„Мачовете с ЦСКА са пет и те ще покажат на Левски къде са в развитието си. Но не смятам, че ЦСКА са голяма заплаха. Те не играят по-добре от Левски. Левски като няма изявен централен нападател, както е Каранга в ЦСКА, винаги е трудно. Ние от времето на Гара Дембеле не сме имали такава фигура. Това е най-трудната позиция. Целият проблем е, че няма добри юноши. За да идват чужденци със съмнителни качества, ние сме виновни. Ако има добри българи, няма да има такива трансфери. За да е силен отбор, трябва да има силно ядро от българи. Чужденецът бързо забравя загубата, защото не го чувстваш като свой. При 21 футболисти сега не виждам ядро. Може би догодина. Левски ще има ядро, когато задържи отбор поне две години. Качеството е като преди. Говоря реално това, което виждам. Не критикувам Левски, желая им успех", завърши Гонзо.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА