Георги Иванов-Гонзо даде пресконференция на "Герена", на която говори за раздялата с треньора Пепе Мурсия. Новият старши треньор на "Левски" обясни за бъдещето на "сините", обявявайки, че основната цел е след 2-3 години основното ядро на мъжкия отбор да бъде от юноши, а не да се купуват футболисти от други клубове. Преди пресконференцията на журналистите беше раздаден план с идеите на Гонзо за развитието на "Левски" до 2019 г.

"Виждам, че интересът на медиите е много голям. В "Левски" винаги е така, когато има драма. Интересът винаги е голям. Само че днес не сме се събрали да говорим само за Мурсия, а и за идеята за развитието на клуба в следващите 3-4 години", започна Гонзо, като преди началото на брифинга на журналистите беше раздаден подробен конспект, в който по точки е описано какво ще се прави оттук нататък в "Левски".

"За всяка точка от конспекта може да задавате по един-два въпроса, а не по 20 въпроса", предупреди Георги Иванов.

"От първия ден, в който се прибрах от Черно море, първото и основно нещо беше да се намали бюджетът спрямо параметрите, в които клубътможе да съществува. Трябваше да спазим изискването на УЕФА за нарушения финансов феърплей. Намалихме го с 40%, спазихме това нещо. И в същото време да не спада нивото на отбора, да бъдем конкурентно-способни на съперниците. Предвид многото футболисти, 12-13 освободени, нямаше как да не се привлекат нови. Ако един отбор тръгне да взема по 12 играчи, не винаги качеството е това, което се очаква. Следващата точка от плана е първата половина на 2015 година да видим на кои позиции да се подсилим, да се надграждаме от това, което сме направили дотогава", продължи Гонзо.

"Съществува риск някои играчи да не са на нивото, което очакваме. Лятото на 2015-а трябва да имаме хомогенен състав, който да е изграден на базата на това, което сме работили до този момент. Тогава ще нагодим играчи за позициите, на които имаме нужда. Трябва да изберемнай-правилния начин. За момента знаете, че имахме проблеми с юношите, тъй като някои бяха на Европейското. Това пък даде възможност на Божидар Краев, на Илийката (б.р. - Илия Димитров), да бъдат интегрирани в първия отбор. Видяхме качествата им. Надяваме се да продължат да се развиват в тази посока", каза Георги Иванов.

"Това, което Даниел Боримиров преди десетина дни ви представи - презентацията, е много важно нещо за клуба. Той ви каза, че след 3 години трябва гръбнакът на отбора да е от юноши. Следваме го това нещо. Осигурили сме испански методист, българин - методист - Иван Колев сменили сме треньори в школата. Всичките тези неща, които сме свършили за ДЮШ... правим съблекалнята, подобряваме материалната база, това е важно, за да дойдат резултатите и да се интегрират юноши в първия отбор. Основната задача е "Левски" след 2 или 3 години, наборите 97, 98 и 99, ако се работи така както трябва, след 2-3 години да имаме готови кадри за първия отбор. Това обаче да не е самоцелно, ще получават шанс, който трябва да използват", продължи с възгледите си за бъдещето бившият нападател.

"Ако отборът играе схема 4-3-3, това означава, че цялата школа тряба да играе с тази схема, да се изграждат от юноши. Школата не трябва да тренира по друга схема, а да бъде като тази на първия отбор. Работата в школата и първия отбор задължително трябва да бъде съгласувана", каза още Гонзо.