Легенди на Манчестър Юнайтед пристигат във Велико Търново за мач с шампионския тим на Етър. Шоуто ще бъде на 11 октомври на стадион „Ивайло“, обяви председателят на Националния фенклуб „Манчестър Юнайтед България“ Емил Йорданов. 

Сред звездите на Юнайтед, които ще играят у нас, са Лий Мартин, Уес Браун, Ник Кълкин, Дейвид Мей, Ръсел Бидсмор. Покана е отправена и към Димитър Бербатов. Идеята е на самите ветерани на „червените дяволи“.

„Бях в Манчестър в неделя, когато ме потърсиха сами. Дойдоха и казаха "Искаме футболен мач срещу вашия Етър". Не очаквах тази изненада от Лий Мартин, бях направо шокиран", разказа Емo Йорданов. 

Той е безкрайно благодарен на Артър Албистън и Лий Мартин, които вече гостуваха във Велико Търново, а в Англия са изказали добри впечатления за визитата в Българи. "Шоуто няма да е в столицата, защото България не е само София. По думите на Лий Мартин "Велико Търново е градът, в който има какво да се види", добави диджей Емо. 

Англичаните са казали своите условия, които включват настаняване и хонорар, съвсем поносим за нашите условия. Емил Йорданов потвърдил моментално, още преди да разговаря с Етър и институциите в града.

Мачът на 11 октомври най-вероятно ще се играе на електрическо осветление на стадион "Ивайло". 

Шампионският тим и ветераните на Етър ще са противник на „червените дяволи“. Първи участието си са потвърдили Бончо Генчев и Калоян Чакъров, тепърва ще се разговаря с Красимир Балъков, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, ще бъдат поканени Пламен Гетов и др. 

Легендарният треньор Георги Василев вече е дал съгласието си и ще бъде треньор на „виолетовите“ легенди. 

Делегацията на Манчестър Юнайтед ще включва 13 футболисти: Ник Кълкин (вратар), Лий Мартин, Майкъл Клег, Дейвид Мей, Ръсел Бирдсмор, Кейт Гилеспи, Уес Браун, Дани Уебер, Бен Торнли, Крис Игълс, Сами Макилрой, Анди Ричи и Крис Каспер. Чака се и решението на Димитър Бербатов. От тях Дейвид Мей е носител на требъл с „червените дяволи“ през 1999 г, Бирдсмор е играл 8 години за Юнайтед, Макилрой е дългогодишен капитан на отбора, Уес Браун игра с Бербо.

Домакините ще "подарят" на звездните си гости шоуто „Звук и светлина“ - ден преди мача (10 октомври). Делегацията от Манчестър ще бъде приета и от кмета Даниел Панов, ще имат среща с феновете, ще разгледат Царевец и Парка на миниатюрите.