Националният отбор по футбол бележи голям срив в ранглистата на ФИФА за октомври. След загубите с 1:4 от Франция и 0:3 от Швеция "трикольорите" ще изпаднат до 85-ото място. Прогнозата е на сайта football-rankings.info и се базира на всички резултати до началото на тази седмица. ФИФА ще публикува официалната класация следващия четвъртък.

В подреждането за септември България беше на 74-ата позиция. Сега националите ни губят 75 точки от актива си (395) и се озовават непосредствено зад Черна гора и Израел. По-напред от България са скромните тимове на Сейнт Китс и Невис, Гватемала, Хаити, Либия, Ямайка, Уганда и др.

Аржентина ще запази лидерството си, Германия и Колумбия се изкачват с по едно място съответно до второто и третото. Губещи са белгийците, които бележат спад до петата позиция.

Измежду нашите съперници в световните квалификации европейският вицешампион Франция остава осми, Холандия се изкачва с шест позиции до 18-ата, Швеция – с три место до 38-о. Люксембург остава 145-и, а Беларус слиза с цели 14 позиции до 71-ата.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​