Славният някога Пирин загуби с 1:2 от Кариана (Ерден) дербито на опашкарите във Втора лига, а домакинското поражение отприщи гнева на феновете в Благоевград. След мача се разигра голям скандал. Запалянковците се нахвърлиха върху треньора Петър Златинов, призовавайки го да подаде оставка. Младият специалист беше принуден да търпи обиди, като през цялата среща привърженици на Пирин го засипваха с ругатни. 

Златинов от своя страна не им остана длъжен и им налетя на бой, след като не сдържа нервите си. Наложи се полицай да влезе на терена и да го укроти, хващайки го през ръка. Намесиха се и футболисти и до по-сериозни инциденти не се стигна.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Много треньори са ръководили Пирин, но такова арогантно и нагло държание към привържениците на отбора никога не е имало. Засрами се и си подай оставката, недоразумение! Оставка, помияр. Вместо да се извини на феновете скача на бой, след това му звъним да се видим, обещава, че ще дойде и се крие. Махай се от Благоевград!", написаха ултрасите феновете във фейсбук страницата си "Щом си от ОФК Пирин си тук", публикувайки снимки от скандала.

След домакинското поражение от Кариана "орлетата" още повече затънаха, заемайки предпоследното място и вече са сред двата изпадащи в Трета лига.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019