ЦСКА победи с 5:1 Дунав (Русе) в мач от 19-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години, който се игра на базата в Панчарево.

Росен Петров откри резултата за "червените" в 4-ата минута, след като получи подаване отдясно от Борислав Будинов. В 7-ата Димитър Жабов се контузи и се наложи да бъде заменен принудително, като на негово място в игра влезе Христо Панчев, пише cska.bg. Дунав изравни с попадение от дистанция в 11-aта минута. Четири по-късно Огнян Николов отново изведе "армейците" напред, след като беше точен с глава - 2:1. 

В 50-aта минута Асен Дончев отбеляза третия гол за домакините, а в 65-ата след центриране от корнер на Жулиан Манолов играч на Дунав си вкара автогол. Десет по-късно Андрей Йорданов оформи крайното 5:1. Преди дни 17-годишният талант дебютира за мъжкия отбор на ЦСКА, след като Любослав Пенев му даде шанс за изява при победата с 5:1 над Септември. Андрей Йорданов е племенник на бившия нападател на ЦСКА Евгени Йорданов - Гената. 

В класирането на Елитната група до 18 години "армейците", водени от треньорите Ивайло Станев и Ивайло Иванов, заемат четвъртото място с 39 точки. Черно море е лидер с 45 и мач по-малко.

В следващия кръг ЦСКА ще пътува до Дупница за мач с Марек. Той ще се играе на стадион "Бончук" на 17 март (неделя) от 14:30 часа.

Съставът на ЦСКА: Кристиян Сотиров (в), Дейвид Симеонов, Милен Манчев, Димитър Жабов, Адриан Гиргинов (к), Йоан Бауренски, Жулиан Манолов, Росен Петров, Огнян Николов, Асен Дончев, Борислав Будинов
Резерви: Борис Груев (в), Джулио Чарлов, Радослав Илиев, Александър Александров, Александър Иванов, Христо Панчев, Андрей Йорданов
Старши треньор: Ивайло Станев и Ивайло Иванов