Локомотив (Пловдив) продължава отличното представяне от началото на първенството, надделявайки с категоричното 5:2 над Арда. Новакът в елита също се представяше силно до този момент, като в първите 4 кръга успя да спечели 8 точки. Днес обаче тимът на Стамен Белчев беше приземен от "смърфовете", които въпреки тежкия мач със Страсург (0:1)в в четвъртък, не бяха натрупали умора и играха на висота. 

Това е най-резултатният мач от началото на сезона в efbet Лига. След успеха Локомотив събра 10 точки и се изравни в челото с Лудогорец и Левски. "Орлите" имат шанс да излязат еднолично на върха - от 20:30 часа днес приемат ЦСКА, който има 7 точки.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

"Смърфовете" гостуваха на своя стадион в парк "Лаута", където Арда домакинства. Избраниците на Бруно Акрапович започнаха вихрено и след силно първо полувреме имаха преднина от три гола на почивката. В 11-ата минута Иван Караджов допусна грешка при наглед не толкова опасно центриране, като вместо да улови топката, вратарят се намеси нескопосано и я предостави на Уирис Густаво, който директно я насочи към опразнената мрежа - 0:1.

В 14-ата минута Димитър Илиев подаде технично към връхлитащия Бирсент Карагарен, който с глава отбеляза. В 44-ата и Ален Ожболт се разписа, пращайки топката покрай Караджов - 0:3. 

В началото на второто полувреме "смърфовете" стигнаха и до четвърти гол. В 52-ата минута точен беше Един Бахтич, а малко след това Арда намали чрез Веселин Марчев. Бившият футболист на Локомотив (Пловдив) бе изведен на чиста позиция в наказателното поле на "черно-белите" и вкара на Мартин Луков - 1:4.

В 72-ата минута домакините от Кърджали успяха да стигнат до втори гол. При центриране на Дарко Глишик се получи объркване в наказателното поле на "смърфовете" и Йосип Томашевич без да иска удари топката с пета, за да влезе за втори път зад Луков - 2:4.

Само няколко минути по-късно обаче хърватинът изкупи грешката си и вкара за крайното 5:2 за Локомотив. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020