Георги Василев е треньорът, под чието ръководство Стефан Лулчев става шампион и носител на Купата на България с отбора на ЦСКА. 20 години по-късно футболната ни общественост е потресена от трагичната смърт на бившия защитник на "червените", който реши да сложи край на живота си.

По този изключително неприятен повод БЛИЦ СПОРТ се свърза с Георги Василев, който разказа част от спомените си, свързани със съвместната си работа с Лулчев.

"Беше страхотно момче. Не го казвам заради случилото се. Наистина, беше страхотен човек и футболист. Никога не ми е създавал проблеми. С него се работеше много лесно. Разбираше се с всички и не създаваше проблеми. Стараеше се да спазва всички указания. Не мога да кажа или да се сетя нещо негативно за него", започна Василев.

"Играеше централен защитник. Силният му крак пък беше левият. Играта му с глава обаче беше най-силното му качество. Още си спомням как вкара на Левски във финала за Купата, който спечелихме с 3:1. Вкара първия гол с глава след центриране от корнер. Много помагаше и на съотборниците си на терена. Умееше да покрива колегите си. Разчиташе правилно играта. Просто беше страхотен".

"За съжаление, след като напуснах ЦСКА, не съм поддържал връзка с него. Така се стекоха обстоятелствата. Аз заминах за чужбина, животът просто така ни завъртя. Жалко, наистина много жалко за това момче", завърши Василев.