Националният нападател Андрей Гълъбинов говори днес пред медиите за предстоящата контрола със Саудитска Арабия, която е в Лисабон на 13 ноември.

"Винаги е радостно за един играч, когато те викнат да играеш за България. Предстои сериозен мач със Саудитска арабия, няма как да бъдат подценявани, ще се подготвим добре. Всеки един мач помага за израстването на националния отбор без значение. Няма значение дали са световни квалификации, европейски квалификации или контролни срещи. Ще играем за победа, но играта е най-важният фактор за мен, която трябва да подобрим", започна нападателят на Дженоа.

"При Хубчев почти винаги съм бил част от отбора. Единствено при Петев не бях викан. Винаги се опитвам да помогна да отбора, позицията ми е такава, че трябва да реализираме голове, като ще се опитам да направя това и срещу Саудитска Арабия на 13 ноември", продължи Гълъбинов.

"Футболът се модернизира, слаби отбори няма, винаги излизаш за победа, а резултати са плод на играта. Персонално не успях да взема много участие в квалификациите, но отборът направи добри квалификации. Загубихме само от Франция с 0:1 в София. Имаме израстване, като се надявам да продължим така до следващите квалификации. Целта ни е класиране за Евро 2020. Не е според мен. Всеки един футболист в отбора има за цел да играе на голям форум. Отдавна не сме се класирали на голямо първенство, но всеки път играем за победа", сподели още Гълъбинов.