Първенството в родната Първа лига се подновява днес със срещата между Дунав и Берое. Мачът от 20-ия кръг стартира в 17:30 часа на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Преди дни шампионът Лудогорец отвя с 4:0 Монтана, но в отложен двубой от есента. Така "орлите" събраха 50 точки след 16 успеха, 2 равенства и само 1 загуба до момента, което ги прави убедителен лидер. На 7 точки зад Лудогорец е Левски и "сините" имат нелеката задача да догонят съперника.

"Орлите" са големият фаворит за шампионската титла, която ще бъде шеста поредна за отбора. Само от "сините" зависи дали ще завържат интригата, най-вече от представянето им в предстоящите директни мачове с Лудогорец.

Спорът за третото място и класирането в Лига Европа пък се очертава да бъде доста ожесточен. Замесени са няколко отбора. В момента ЦСКА е трети с 35 точки, Черно море има 32, следват Локомотив (Пловдив) (30) и Дунав (28). Още този уикенд "армейците" и "моряците" се сблъскват в пряк спор на стадиона в Каварна.

Всичките клубове от Първа лига проведоха зимната си подготовка в чужбина, най-вече в Турция, изигравайки доста контролни мачове. Някои привлякоха голям брой нови футболисти, други по-малък, като Лудогорец например. Шампионите взеха единствено бразилския голмайстор на Ботев (Пловдив) Жоао Пауло, сънародника му Ренан дос Сантос (вратар), както и си върнаха Александър Василев от Берое. Левски също се подсили с двама чужденци - Амаду Сукуна от Верея и Давид Яблонски от Том Томск. Селекцията на ЦСКА беше далеч по-екзотична. На "Армията" подписаха с конгоанец, еквадорец и бразилец. Като цяло Първа лига стана още по-пъстра, привлечени бяха кениец, тунизийци, сърби, черногорци... дори и финландец - нападателя на Берое Виле Салмикиви.

Първенството се подновява само с един нов треньор. Начело на Пирин (Благоевград) вече е Милен Радуканов, който застана на мястото на преминалия в ЦСКА Стефан Генов. 

Програмата за 20 кръг:
17 февруари, 2017 г. (петък), 17:30 часа
Дунав (Русе) - Берое Диема Спорт 2
18 февруари 2017 г. (събота), 13:00 часа
Нефтохимик - Монтана Диема
18 февруари 2017 г. (събота), 15:00 часа
Пирин (Благоевград) - Левски Диема Спорт
18 февруари 2017 г. (събота), 17:30 часа
Локомотив (Горна Оряховица) - Ботев (Пловдив)
19 февруари 2017 г. (неделя), 12:30 часа
Черно море - ЦСКА Диема Спорт 2
19 февруари 2017 г. (неделя), 15:00 часа
Славия - Лудогорец Диема Спорт 2
20 февруари 2017 г. (понеделник), 17:30 часа
Верея (Стара Загора) - Локомотив (Пловдив) Диема Спорт

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига