Култовият град Симитли вече може да се похвали с депутат в 44-ото народно събрание. При това той е футболен съдия, и то син на не по-малко култовия кмет на югозападния град Апостол Апостолов - Поли, също рефер от близкото минало. Да, точно за Стефан Апостолов говорим. Съдията от последните две издания на дербито между Лудогорец и ЦСКА.

Амбициозният рефер успя да влезе в парламента като депутат от ГЕРБ. Направи го по доста убедителен начин, печелейки благодарение на силен преференциален вот. Апостолов беше едва под номер 22 (последен) в листата, но получи 6637 гласа, което го изстреля към жълтите павета. Кой всъщност е Стефан Апостолов и как така още преди да е навършил 30 години е милионер? Екип на "ШОУ" се добра до любопитни разкрития за новоизлюпения депутат.


"Сбъднах още една мечта!", доволно възкликнал Стефан Апостолов пред близки и приятели, които преди дни събрал на банкет по повод голямата победа след парламентарните избори на 25  март.
Роденият на 28 февруари 1988 година млад депутат е магистър по финанси, завършил в Благоевградския университет "Неофит Рилски". Владее няколко езика. Завършил е езиковата гимназия "Академик Людмил Стоянов" в Благоевград с френски и английски. Смята, че ще е най-полезен в спортната комисия в парламента.

В последните две години Апостолов-младши се утвърди като един от най-добрите футболни съдии на България. Считан е за най-прогресиращия сред колегите си от сегашната генерация. За първи път ръководи мач от родното елитно първенство през есента на 2010 година, когато е едва на 22. Тогава той е най-младият арбитър в "А" група. Бързо успя да оправдае гласуваното му доверие и вече все по-често получава наряди за напечени дербита.

Преди месеци стана и
международен рефер


В листата на ФИФА синът на Поли зае мястото на прекратилия кариерата си Цветан Кръстев от Варна.

Близки на Апостолов съобщиха пред "ШОУ", че той още преди две лета им разказвал как един ден ще влезе в парламента. Очевидно Стефан имал сериозни амбиции за депутатско кресло, но няма как да не отчетен намесата на баща му. Най-успешният кмет на Симитли Апостол Апостолов, който управлява от 2003 година, задействал стабилните си връзки и чрез тях помогнал за влизането на сина си в 44-ото народно събрание. В Симитли, Благоевград и околието упорито шушукат, че Поли уредил голяма част от гласовете за наследника си, с когото се гордеел много.

И то с право, след като Апостолов-младши вече се доказа като добър футболен съдия, създаде семейство, както и стана депутат. Освен това Стефан е и собственик на няколко фирми. Сега обаче законите го принуждават да напусне дружествата, в които името му фигурира. Синът на кмета на Симитли се води управител, съдружник и едноличен собственик на капитала на близо десет фирми.
"Заедно с майка си д-р Мария Апостолова той е управител на "Мапс" ООД. Основната дейност на фирмата са питейни заведения", разказа източник на "ШОУ" от Симитли.

Заради депутатското кресло Стефан Апостолов трябва да излезе и от управление на дружество "Снап Кар" ООД. В него футболният съдия е управител, съдружник и собственик на половината от общия капитал от 5000 лева заедно с Никола Георгиев Павлов.

"Стефан отдавна е милионер. Дори не разчита толкова от парите от футболното съдийство, където също не получава никак малко. Само от един мач в Първа лига като главен рефер прибира 1000 лева", коментираха близки на новоизлюпения депутат, който освен, че има жилище в Симитли, притежава и два апартамента в нови кооперации в Благоевград.
Каквото и да постига обаче, Стефан все ще бъде в сянката на баща си и едва ли ще престанат хорските приказки, че Поли бута сина си във футбола, а сега и в политиката.

"Сигурен съм, че злите езици винаги ще казват, че, ако не е баща ми, аз нищо не мога да постигна и не съм постигнал. Не смятам, че е така, защото не баща ми учеше за мен, не баща ми свиреше мачовете за мен, когато бях на 16 години и работех като футболен съдия. Да, той е мой баща и винаги ме е подкрепял, но не смятам, че съм в нечия сянка. Да, той е известен, той е добър управник, аз съм негов син, но имам качества, смятам достойни, които ме правят отделна, самостоятелна личност. Тук искам отбележа - и моят дядо Стефан Командов беше много позната личност в Симитли.

Някой да е чувал - баща ми да е бил в неговата сянка? Той беше също голям авторитет като баща ми и все още се споменава с добро сред хората. Не бива да свързваме винаги всичко с роднинските ни връзки. Всеки е самостоятелна личност. Явно имам добър учител. Момчетата се стараят да приличат на бащите си. Примерът, който е даден от баща ми - най-малкото да поздравявам хората по улицата, да бъда човечен с тях, да направиш мил жест за човек в нужда. Едно човешко „Добър ден“ кара хората да те уважават. Максимата ми е: “Ако можеш помогни, ако не можеш недей да пречиш“. Това създава може би популярността ми сред хората, ако въобще човешкото отношение може да се нарича популярност", сподели наскоро Апостолов-младши, който

от няколко месеца
е щастлив татко
на момченце


Хубавата му съпруга Весела го дари със син, носещ трите пълни имена на дядото-кмет на Симитли.


Тя няма как да бъде подмината от мъжките погледи, тъй като красотата й привлича от десетки метри... "Колегите му съдии, а и футболистите, които знаят коя е половинката му, съвсем логично му завиждат. Весела е много чаровно момиче и той е голям късметлия, че е с нея", коментират в Симитли.

Maйĸaтa нa Cтeфaн - Мария, e джипи и e c нaй-мнoгo пaциeнти в oбщинaтa. Новоизлюпеният депутат имa пo-гoлямa cecтpa - Πoлинa. Тя и мъжът й станаха доста известни през 2015 година, когато късметът им се усмихна и спечелиха 7 милиона лева oт тотото. Полина и Николай ударили внушителната сума с пуснат фиш в пункта на улица "Дойран" в Благоевград.

Именно баща й Апостол Апостолов беше този, който разкри мистерията около късметлията, спечелил милионите. "Двамата не са редовни участници. Но нещо явно ги е "бутнало" да минат през пункта и да пуснат фиш с 4 колонки за по 85 стотинки. Нека са здрави, за да си харчат спечелените пари. Техни са си", заяви тогава Поли.

След като Стефан беше избран за депутат, тръгна слух, че повече няма да може да съдийства по футболните терени. Това обаче не е така. Зaĸoнът нe гo зaбpaнявa и зapaди тoвa e cигypнo, чe Апостолов-младши щe ocтaнe и във футбола, зaщoтo тaм cъщo имa шиpoĸo пoлe зa бъдeщo paзвитиe.

Отказва се от част от
заплатата си, ще я дарява

Стефан Апостолов е категоричен, че ще дарява част от депутатската си заплата за ин витро процедури на семейства с репродуктивни проблеми, както и за благотворителни каузи. "Като депутат ще дарявам по-голямата част от заплата си за благотворителност, за добри дела, това мога да обещая. Независимо дали парите ще отиват за нуждаещи се хора, за църкви... Това е моята кауза - да помагаме на хората, защото властта ни е дадена от хората и трябва депутатът да работи за тези хора. Това е приоритет, който ще е основна нишка в моята работа като депутат", изложи вижданията си Стефан Апостолов.
"Аз не говоря празни приказки, не давам обещания, които никога няма да изпълня, не се крия и си държа на думата. Аз съм за социалната политика. Ще бъда гласът на младите и съм за това да бъде чут техния глас на "високо", каза още депутатът от ГЕРБ, който продължава да следва мечтите си...
ПЕТЪР  СТАНЧЕВ